Kjer je volja, je pot

Lokve postanejo dvakrat na leto zelo aktualne. Pred začetkom smučarske in pred začetkom poletne sezone, vmes pa živi kraj skupaj s prebivalci v miru in samozadostno svoj življenjski ritem. Poletna sezona je tu. Temperature v dolini postajajo težko znosne, v kraju v osrčju Trnovske planote in v okolici pa je sveže in prijetno, kot “na drugem planetu”, kar vleče gor “dolinarje” od blizu in daleč.

Letos ni nič drugače, so pa nekoliko drugačne razmere na Lokvah. Obstoječim turističnim ponudnikom se je aprila pridružila ekipa družbe Trafic, ki je najela gostinsko-nastanitveni objekt v središču kraja. Fantje mislijo resno. Zadeve so zastavili ambiciozno, še več, oddali so tudi ponudbo za nakup objekta in bili izbrani kot najboljši ponudnik. Do avgusta imajo čas za plačilo kupnine.

Lokve postanejo dvakrat na leto zelo aktualne. Pred začetkom smučarske in pred začetkom poletne sezone.

Že do zdaj so v prenovo dotrajanega objekta vložili kar nekaj denarja, kar je nov “modus operandi”. In z obiskom ter odzivi gostov so zadovoljni. Pritegnili so ekipo nogometašev Gorice, ki so imeli minuli teden tam kondicijske priprave. Načrtujejo priprave drugih ekip. Premaknilo se je tudi pri urejanju igrišča v dolinci, za kar je šlo 25.000 evrov iz občinskega proračuna, kar tudi ni samoumevno.

Nekateri v dolini se ob besedi Lokve še vedno cinično nasmehnejo, češ, tam nikoli nič ne bo, in prisegajo na smučanje in letovanje v tujini, kjer je vse skupaj bolj “fensi” in “stajliš”. Ampak če je Andrea Massi Lokve izbral za eno od lokacij, kjer se je Tina Maze pripravljala na tekmovalno sezono in kasneje dosegala vrhunske rezultate, potem verjetno naravne razmere, ki jih Lokve ponujajo, le niso tako zanič. Fantje iz družbe Trafic verjamejo v potencial kraja z okolico in vlagajo v objekt. Obisk se povečuje. Z njihovim prihodom je zavel drugačen veter.

Tudi pobuda o ureditvi igrišča v dolinci, ki se že uresničuje, in še čisto sveža, o izboljšanju cestnih povezav do kraja, gredo v pravo smer. Že leta spremljamo oziroma čakamo na turistični preboj na Lokvah. Zdaj kaže, da se je vendarle začelo, da se premika. Korak za korakom. Manjšim, ki so se že začeli, morajo slediti večji. Kjer je volja, je pot oziroma, kot se glasi slogan ene od političnih opcij v novogoriškem mestnem svetu, kjer so predlagali ureditev igrišča; “Da se, če se hoče!”


Preberite še


Najbolj brano