Rambo Amadeus je Izolo privedel v ekstazo

Izvrsten glasbenik, virtuoz na kitari, občudovan ne le zaradi sarkastičnih dovtipov, s katerimi opisuje naš družbeno-politični vsakdan, pač pa še bolj zaradi lahkotnosti, s katero v jazz-funky aranžmaje vpleta glasbene stavke iz balkanske narodne zakladnice in preseneti z deli legendarnih melodij iz svetovne rock'n'roll skrinje. Rambo Amadeus je bil sinoči v baru Hangar radodaren kot le kaj.

 Foto: Alenka Penjak
Foto: Alenka Penjak

IZOLA > V približno dve uri dolgem koncertu je z ekipo glasbenikov, med katerimi so osrednjo vlogo imeli pihalci, in gostom večera, istrskim glasbenikom, pozavnistom Denisom Beganovićem Kikijem, “mojim prijateljem”, kot ga je predstavil ob prihodu na oder, je Rambo Amadeus, razplesal in nasmejal občinstvo vseh generacij ter po črnogorsko ignoriral tudi kakšnega preveč zagretega oboževalca.

Koliko improvizacij se je včeraj utelesilo na Hangarjevem odru, ne ve nihče. Rambo Amadeus, katerega prvo ime je navdihnil lik iz istoimenskega filma, drugega pa Wolfgang Amadeus Mozart, je užival v svojem elementu ter v pogledu na polno prizorišče, na katerem se je poleg domačih našel še prenekateri turistični gost.

Pohvalil jih je, kako jih ne bi, da pred seboj ne držijo mobilnih pametnih telefonov, se predal pesmi Karakter, v kateri je, seveda, sodelovalo tudi občinstvo, ter zavrtel svoj priljubljeni “šlager” Sokolov greben, vendar na playback, se odmaknil od mikrofona in nazorno pokazal, kako milorečeno čuden je pogled na glasbenika, ki samo odpira usta.

Antonije Pušić, kot je Rambu Amadeusu v resnici ime, pripravlja nov album, ki naj bi se imenoval Brod budala (Ladja norcev), vendar datum njegovega izida še ni znan. Do takrat pa ga je možno uloviti na koncertih, kmalu denimo v Sinju, v dalmatinskem zagorju. Gospod, ki po svoji raziskovalni žilici spominja na Franka Zappo, čeprav je najbolj zvest samemu sebi, je z inspiracijio napolnil tudi predskupino, sveže ustvarjeno istrsko zasedbo Couch 'n' Transistor. Ko je bilo koncerta konec, pa je bilo moč opaziti ne prav vsakdanji element - srčno objemanje ljudi, prijateljev, ki se poslavljajo. Antonije bi bil zadovoljen.


Najbolj brano