Novogoričanke kar po naslov

V prihodnji sezoni bo trener ženske odbojkarske prvoligaške ekipe Gen-I Volleyja Vasja Samec, ki se po štirih letih vrača v Slovenijo.

Vasja Samec Foto: Osebni arhiv V. Samca Lipicerja
Vasja Samec Foto: Osebni arhiv V. Samca Lipicerja

NOVA GORICA > Vasja Samec je z novogoriškim klubom, kjer je že deloval pred odhodom v tujino, podpisal dveletno pogodbo. Nazadnje je vodil ekipo Neruda Volley v tretji italijanski ligi. “Imamo zelo ambiciozne cilje. Želimo osvojiti državno prvenstvo in pokal ter v naslednji sezoni igrati v kvalifikacijah za ligo prvakov. Imamo vrhunske razmere za delo, odlično ekipo, zato se ne bojim izziva,” pravi Vasja Samec. Njegova pomočnika bosta dosedanji prvi trener Alen Bektašević in Primož Vidič. Matjaž Stanič bo statistik, Nemanja Vukajlović pa bo še naprej opravljal delo fizioterapevta.

Klub bo novo ekipo predstavil v naslednjih tednih. Prva novinka je 20-letna hrvaška organizatorka igre Klara Perić, ki sodi med najobetavnejše odbojkarice v Evropi. Nazadnje je bila članica Barcelone. V novogoriškem klubu ostajajo Nuša Ferlinc, Teja Kolbl, Zala Zbičajnik in Mirta Velikonja Grbac, zapuščajo pa jo Špela in Polona Marušič, Nadža Simčić, Sara Đukić, Katarina Spačal, Nika Bavdaž, Urša Uršič in Leja Gubaš. Slednji odhajata na posojo k ekipi Neptuna iz Kanala. Po poškodbi se vrača Anita Petho. Z vodstvom kluba se je dogovorila, da bo avgusta, ko se začenjajo priprave, sporočila, ali bo še naprej igrala v dresu novogoriške ekipe.


Najbolj brano