Dva tisoč evrov za gasilce v Sežani in Komnu

V sežanskem podjetju DRM so ob svoji 50-letnici podarili 2000 evrov dvema gasilskima organizacijama. Izbrali so Prostovoljno gasilsko društvo Komen, ki letos praznuje 70 let, in Zavod za gasilno in reševalno službo Sežana.

Direktor podjetja DRM Robert Derman (skrajno desno) je 
podaril čeka za 1000 evrom kraškim gasilcem. Foto: Robert Derman
Direktor podjetja DRM Robert Derman (skrajno desno) je podaril čeka za 1000 evrom kraškim gasilcem. Foto: Robert Derman

SEŽANA > “Odločitev, da pomagamo gasilskim društvom, ni bila težka, saj ves čas poslušamo o njihovem delu,” je pojasnil Robert Derman, direktor podjetja DRM. Dva čeka po tisoč evrov je predstavnikom organizacij izročil v soboto na praznovanju abrahama podjetja.

V Prostovoljnem gasilskem društvu Komen ne skrivajo hvaležnosti za donacijo. “Gre za veliko spodbudo za naše društvo. Letos obeležujemo 70 let delovanja. Ob tej priložnosti bomo nabavili nove osebne varovalne obleke za naše gasilce,” je v imenu komenskih prostovoljnih gasilcev dejal Marko Adamič. V društvu načrtujejo nakup 20 oblek. Ena obleka stane nekaj več kot 1000 evrov, zato je prispevek sežanskega DRM še kako pomemben, je še povedal Adamić.

Tudi v Zavodu za gasilno in reševalno službo Sežana so zadovoljni. “Kot javni zavod redko dobimo tako donacijo, zato smo zelo veseli, saj bomo ta denar lahko vložili v nakup zaščitne opreme za naše gasilce. Gasilska oprema je zelo draga,” je povedal Blaž Turk, direktor in poveljnik zavoda.


Najbolj brano