Se v Kopru obeta zamenjava direktorjev?

Preveriti smo želeli govorice, da direktor Zdravstvenega doma (ZD) Koper Matevž Ravnikar odhaja na vodstveno mesto na koprski zavod za šport, tamkajšnji direktor Igor Hrvatin pa prihaja na Ravnikarjevo mesto. Ali drži, in če da, zakaj zamenjava direktorjev obeh javnih zavodov, v preteklih dneh nismo uspeli izvedeti. Povsod so se zavili v molk.

Matevž Ravnikar Foto: Tomaž Primožič/FPA
Matevž Ravnikar Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Informacijo smo preverjali že v četrtek pri Matevžu Ravnikarju, direktorju ZD Koper, in Igorju Hrvatinu, direktorju Zavoda za šport Koper. Nihče izmed njiju se ni odzval na klic in SMS sporočilo. Danes smo na naše poizvedovanje po elektronski pošti iz tajništva ZD Koper prejeli naslednji odziv: “Za informacije se obrnite na Mestno občino Koper.” Ta je namreč ustanoviteljica obeh javnih zavodov. Odgovora koprske občine in koprskega zavoda za šport, na katera smo se seveda tudi obrnili, nismo prejeli.

Na spletni strani občine pa je objavljeno obvestilo o tem, da župan Boris Popovič za ponedeljek sklicuje izredno sejo občinskega sveta z eno samo točko - predlogom za soglasje k imenovanju vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda Zdravstveni dom Koper.

Matevž Ravnikar je prevzel mesto vršilca dolžnosti direktorja ZD Koper leta 2010. Kot smo pisali ob tisti priložnosti v Primorskih novicah, je bil takrat 33-letni športni pedagog tik pred zaključkom magisterija iz menedžmenta. Njegovega predhodnika Metoda Mezka je namreč še pred koncem mandata razrešil na novo oblikovani svet zavoda ZD Koper.

“Slišal sem, da naj bi zdajšnji direktor zdravstvenega doma razmišljal o tem, da bi pustil to funkcijo, in da tudi na koprski občini razmišljajo o drugačnih rešitvah,” je povedal Mezek, ki je zdaj direktor Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije. “Vemo, kako se v Kopru kadruje, menim pa, da je zdravstvo tako kompleksen sistem, kjer so selitve iz funkcije na funkcijo lahko škodljive,” je pripomnil. Ob tem je sicer omenil, da Zdravstveni dom Koper posluje v skladu s pričakovanji in aktivno sodeluje v njihovem združenju.

Igor Hrvatin pa je bil v preteklosti dolgoletni prvi mož koprskega komunalnega podjetja, ki se je preimenovalo v Marjetico. Je tesen sodelavec koprskega župana Borisa Popoviča in je tudi koprski občinski svetnik iz Popovičeve stranke Koper je naš. Ko ga je leta 2014 na mestu direktorja koprske komunale zamenjal Gašpar Gašpar Mišič (tega so nadzorniki nekaj mesecev prej razrešili z mesta predsednika uprave Luke Koper), je Hrvatin prevzel mesto direktorja koprskega zavoda za šport.


Najbolj brano