Kri in plazmo je daroval kar 210-krat

V štirih kraško-brkinskih občinah imajo letos kar 184 krvodajalcev, ki so kri darovali desetkrat, 20-krat ... Rekorder Drago Mali iz Sežane pa je kri in plazmo daroval kar 210-krat.

SEŽANA > Iz rok sekretarke sežanskega Rdečega križa Dore Sedmak in Saše Likavec Svetelšek, hrpeljsko-kozinske županje, ki je tudi predstavnica Rdečega križa, je Drago Mali na srečanju krvodajalcev v Matavunu prejel najvišje priznanje.

“Kri sem prvič daroval leta 1969, ko sem imel 16 let in sem obiskoval srednjo šolo v Izoli, nato dvakrat v JLA, ko sem delal, sem se udeleževal rednih krvodajalskih akcij. Nato se je darovanju krvi pridružilo še darovanje plazme na ljubljanskem zavodu za transfuzijo krvi. Darovanje krvi je zame oblika dobrega dela; ker nisem mogel pomagati s finančnimi sredstvi, sem se odločil za prostovoljno darovanje krvi,” pravi Mali.

Priznanja pa so prejeli tudi drugi: Simon Pirjevec, ki je kri in plazmo daroval 140-krat, Danilo Hvala (100-krat), Nadja Stantič in Dušan Škerlj (80-krat), Milan Čehovin, Klavdij Jerman, Olga Knez, Zdenko Metlika, Igor Zorko Racman, Nikolaj Tretjakov, Stanislav Bizjak, Branko Pipan, Fabij Zonta, Omer Delalič, Jernej Vrabec in Sergij Žvab (70-krat) ...


Najbolj brano