Na Ilićevo zahtevo pravdanje za zaprtimi vrati

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici je včeraj potekalo pravdanje med družbo Agroind - v stečaju in Odvetniško družbo Ilić in partnerji. Gre za izpodbojno tožbo za stroške, ki jih je odvetniška družba zaračunavala podjetju v času pred njegovim stečajem. Na zahtevo tožene stranke je bilo pravdanje zaprto za javnost.

Uroš Ilić je na sodišču v Novi Gorici dosegel, da je bilo pravdanje 
zaprto za javnost. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Uroš Ilić je na sodišču v Novi Gorici dosegel, da je bilo pravdanje zaprto za javnost. Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA > “Tožena stranka se lahko brani le tako, da razlaga svojo odvetniško dejavnost, konkretne posle in stranke, zato zahtevamo izločitev javnosti,” je še pred začetkom včerajšnjega naroka in po ugotovitvi, da med strankama ni možnosti sporazumne rešitve, povedal Uroš Ilić iz Odvetniške pisarne Ilić in partnerji, potem ko je ugotovil, da se je obravnave v imenu javnosti udeležil tudi novinar Primorskih novic. Sodnica je predlog zakonitega zastopnika tožene stranke sprejela.

Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da naj bi v tem primeru stečajni upravitelj tožil odvetniško družbo, ki je Agroind zastopala tik pred začetkom stečajnega postopka. Ob tem naj spomnimo, da so delavci Agroinda v letu 2016, ko so družbo prevzeli ukrajinski lastniki, podali tri predloge za začetek stečajnega postopka. Prva dva je namreč sodišče zavrnilo, uspeli so šele s tretjim, tako da je postal stečajni postopek pravnomočen šele v prvih dneh leta 2017. Uroš Ilić je bil pravni zastopnik ukrajinskega vodstva in lastnikov podjetja.

Po neuradnih informacijah, ki smo jih uspeli pridobiti, bo šla gospodarsko-pravdna zadeva v smeri ugotavljanja, da je odvetniška družba vedela, da je stečajni dolžnik v tako slabem stanju, da bodo s tem, ko je njim plačal določen denarni znesek - v razporedu obravnav je omenjen znesek 58.153 evrov - ostali upniki ostali nepoplačani.

Stečajni upravitelj družbe Agroind Andrej Perdan tudi ni bil zgovoren. Včeraj je po telefonu povedal le, da ne bi dajal izjav, saj gre za zadevo, ki naj jo reši sodišče. Pojasnil je le, da gre za izpodbojno tožbo za stroške, ki jih je Odvetniška družba Ilić in partnerji zaračunavala v času pred začetkom stečajnega postopka.


Najbolj brano