Sreča bolj naklonjena igralcem kot Hitu

Po uspešnem poslovanju v lanskem letu je bila v prvih štirih mesecih letošnjega leta sreča bolj naklonjena igralcem kot Hitu. Vodstvo družbe je včeraj predstavilo naložbe, načrte in prijeme za dober obisk tudi v prihodnje. Prav zdaj pa čakajo na novo licenco za spletno igralništvo na italijanskem trgu, ki vključuje tudi športne stave.

Predsednik Hitove uprave Janez Mlakar (levo) in njen član Tevž 
Korent sta predstavila poslovanje, naložbe in načrte družbe. Foto: Nace Novak
Predsednik Hitove uprave Janez Mlakar (levo) in njen član Tevž Korent sta predstavila poslovanje, naložbe in načrte družbe. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “Rezultati v prvih štirih mesecih letošnjega leta so nekoliko slabši od načrtov. Glede na to, da se ukvarjamo z igrami na srečo, pridejo tudi meseci, ko je sreča bolj naklonjena igralcem. Več vračamo, a to je del igre. Upamo pa, da se bo ta trend umiril in se vrnil v normalne tirnice,” je o poslovanju povedal predsednik Hitove uprave Janez Mlakar.

Kljub temu so z obiskom zadovoljni, saj so ga letos celo nekoliko povečali. V letu 2017 so ustvarili približno 176,7 milijona evrov bruto realizacije, kar je za dobrih šest odstotkov več kot v letu 2016, in dosegli 5,8 milijona evrov čistega dobička, kar je skoraj enkrat več kot leto prej. V prvih štirih mesecih letošnjega leta so v Hitu ustvarili 56,3 milijona evrov bruto realizacije, kar je slabe štiri odstotke manj, kot je zapisano v načrtu, pri čemer je realizacija iger na srečo glede na načrte za dobrih pet odstotkov nižja, realizacija hotelirstva in gostinstva pa za pet odstotkov boljša od načrtov. V vodstvu družbe ocenjujejo, da bodo do konca leta dosegli načrtovane rezultate.

56,3 milijona evrovbruto realizacije so v Hitu ustvarili v prvih štirih mesecih letošnjega leta.

Letos za 16,5 milijona evrov investicij

“Tudi letos načrtujemo za približno 16,5 milijona evrov investicij. Največja naložba v zadnjih desetih letih Hita je 8,3 milijona evrov vredna prenova igralniško-zabaviščnega centra Korona v Kranjski Gori, ki bo predvidoma zaključena do konca avgusta,“ je povedal Mlakar.

Nujna je tudi posodobitev igralniške opreme, za kar namenijo dobre štiri milijone evrov na leto. V Perli bodo prenovili restavracijo in kuhinjo, kar naj bi jih stalo približno tri milijone evrov. Pripravljajo tudi vse načrte za prenovo in razširitev igralnice Drive In v Vrtojbi, dva milijona evrov pa na letni ravni namenjajo za redna investicijska in vzdrževalna dela.

8,3 milijona evrov je vredna prenova igralniško-zabaviščnega centra Korona v Kranjski Gori.

Uprava vse od svojega nastopa poudarja pomen razvoja obigralniških dejavnosti. Kot je včeraj pojasnil Mlakar, pripravljajo prenovljeno strategijo družbe Hit do leta 2022, ki vključuje tudi ta segment.

Spletno igralništvo rase

“Na področju spletnega igralništva, ki rase, so bili rezultati aprila in maja zelo dobri. Z marcem smo na tem področju poskrbeli za močno okrepitev. V naslednjih treh, štirih letih bo lahko spletno igralništvo ena od močnejših vej. Računamo na to,” je povedal član uprave Tevž Korent.

Dodal je, da so vložki v marketing na področju spletnega igralništva za zdaj zanemarljivi, za leti 2019 in 2020 pa načrtujejo skoraj podeseteriti trenutne vložke. Trenutno so v fazi pridobivanja nove licence za spletno igralništvo na italijanskem trgu, ki vključuje tudi športne stave.

“Konkurenca na italijanskem trgu je zelo velika. Prisotni so vsi svetovni velikani, predvsem pa največji trg odpade na športne stave. Teh Hit do danes ni imel, tako da je bil na tem področju en minus,“ je še povedal Korent in dodal, da pričakujejo pozitiven odgovor na vlogo za licenco.

Tudi na področju športnega turizma je povpraševanje zelo veliko, težava pa je v pomanjkanju nočitvenih zmogljivosti, saj te ob vikendih zapolnijo igralci.

“V zadnjih dveh mesecih smo odklonili več kot 500 nočitev ravno zato, ker teh potencialnih gostov nismo imeli kje prenočiti. Na tem področju v tem trenutku žal nimamo rešitve,“ je še povedal Korent, a pripomnil, da so v zadnjem času vseeno uspeli pridobiti nekaj skupin iz tujine, iz Izraela, Španije in Koreje.


Najbolj brano