Zasegli BMW, v katerem sta se 20-letnik in 37-letnica vozila pod vplivom alkohola in kokaina

Med poostrenim nadzorom nad psihofizičnim stanjem voznikov, ki so ga v noči na nedeljo opravili policisti na območju Policijske uprave Koper, so odredili 46 preizkusov alkoholiziranosti, od katerih je bilo šest pozitivnih. Eno vozilo so zasegli.

Tako 20-letniku kot 37-letnici je test za droge pokazal, da sta bila 
pod vplivom kokaina. Foto: pixabay.com
Tako 20-letniku kot 37-letnici je test za droge pokazal, da sta bila pod vplivom kokaina. Foto: pixabay.com

KOPER > Prometna patrulja je zvečer v Kopru opazila osebno vozilo BMW in zapeljala za njim. Ker je voznik kazal znake nezanesljivega ravnanja, sta policista s kratkimi zvočnimi signali in modro lučjo voznika hotela ustaviti pred parkirnim prostorom nakupovalnega centra, a se za njune znake ni zmenil. Med počasno vožnjo po parkirišču (vozilo je ves čas nenadzorovano vleklo v levo) se je 20-letni voznik presedel na zadnji sedež, na voznikov sedež pa se je z desnega sedeža presedla 37-letna potnica iz Kopra in vozilo uspela ustaviti na parkirišču.

Policista sta v postopku pregledala dokumente in vozilo ter ugotovila, da je 20-letni voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest je pokazal 0,44 mg/l, poleg tega pa test za droge pokazal, da je vozil pod vplivom kokaina. Strokovni pregled je v nadaljevanju odklonil. Vse prekrške bo moral razložiti na sodišču, policisti pa so mu zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli avto.

Ker je osebno vozilo po parkirišču vozila tudi 37-letna voznica, so policisti z njo opravili alkotest, ki je pri pravilni uporabi pokazal 0,13 mg/l. Tudi njej je test za droge pokazal, da je vozila pod vplivom kokaina. Odrejen ji je bil strokovni pregled, ki pa ga je odklonila. Voznici so po ZP-1 odvzeli veljavno vozniško dovoljenje, tudi ona pa bo svoje početje morala razložiti tudi na sodišču.


Najbolj brano