Zasegli so mu drogo, a ne prizna krivde

Čeprav so mu doma našli 113 gramov heroina, več kot 50 prepovedanih tablet in pripomočke za pakiranje droge, 30-letni Kraševec ne priznava, da je preprodajal drogo. Z odvetnikom trdita, da policisti za preiskavo njegovega doma niso imeli utemeljenega suma.

Obtoženemu so doma zasegli več kot sto gramov heroina, a krivde 
ne prizna. Foto: PU Ljubljana
Obtoženemu so doma zasegli več kot sto gramov heroina, a krivde ne prizna. Foto: PU Ljubljana

KOPER > Obtoženega 30-letnega Davida Š. iz okolice Komna tožilstvo obtožuje, da je novembra in decembra lani preprodajal in doma hranil za preprodajo večjo količino heroina. Sredi lanskega novembra naj bi namreč odvisniku prodal 1,67 grama heroina, dober mesec dni kasneje pa so v njegovem stanovanju našli še 113 gramov heroina, več kot 50 prepovedanih tablet in pripomočke za pakiranje droge.

Čeprav ima tožilstvo v rokah trdne in konkretne dokaze o njegovem početju, Kraševec krivde ne priznava. Njegov odvetnik Gorazd Gabrič je sodniku predlagal, da bi iz spisa izločil vse dokaze o heroinu, saj so bili po njegovem mnenju pridobljeni nezakonito.

“Hišna preiskava je bila opravljena brez utemeljenega suma, da je obtoženi zagrešil kaznivo dejanje, in zato je bila nezakonita,” je poudaril Gabrič. Policisti naj bi njega in odvisnika, ki naj bi mu obtoženi prodal drogo, nezakonito tajno opazovali, trdi Gabrič.

“Hišna preiskava je bila povsem zakonita, saj so obstajale okoliščine, po katerih so policisti utemeljeno sumili, da bi pri preiskavi našli sledi kaznivega dejanja,” je menila tožilka Nataša Valentič Kuštra in sodniku predlagala, naj odvetnikov predlog zavrne. Sojenje se bo začelo v začetku julija.


Najbolj brano