Izkušnje niso zastonj

Rokometaši Kopra so s porazom v Ribnici minuli petek zaključili z nastopi v sezoni 2017/18. Velikopotezni projekt vodstva kluba, ki je pred začetkom sezone v klub pripeljal slovenskega selektorja Veselina Vujovića, se je izkazal za dvorezen meč. Koprčani srebrnine letos niso dvignili, zato pa so nabrali precej izkušenj, ki jih želijo unovčiti že v naslednji sezoni.

Veselin Vujović: po avtoriteti le še kvaliteta? Foto: Tomaž Primožič/FPA
Veselin Vujović: po avtoriteti le še kvaliteta? Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Rumeno-modra barka, ki je v sezono 2017/18 prvič zaplula brez osrednje figure uspehov novonastalega kluba Zorana Jovičića, je že v uvodu v sezono kazala veliko želje. Kljub temu, da igra ni tekla tako, kot bi si karizmatični in popularni Veselin Vujović želel, so bili rezultati zadovoljivi. Resda so Vujo in druščina začeli z dvema remijema in veliko nihanji v igri, a v nadaljevanju so bili rezultati tu. Prvi poraz so Koprčani v prvi DRL doživeli v petem krogu, ko jih je na domačem igrišču v napeti končnici ugnala Ribnica, ki je bila najprijetnejše presenečenje državnega prvenstva. Kljub domačemu porazu proti Ribnici so Primorci ponovno ujeli pravi ritem in nadaljevali z zmagami. Velika večina jih je bila trdo prigaranih, a dejstvo je, da so osvajali točke. Poleg prvenstvenih zmag pa je Vujoviću uspel vsaj del tistega, za kar so ga v klubu želeli. V Koper je pripeljal Evropo. Rumeno-modri so v kotlu koprske Arene Bonifika izločili poljsko Gwardio iz Opol in si priigrali šest dodatnih tekem v pokalu EHF.

A težave so se začele morda prav s tem. Poleg poškodb, ki jim ni bilo videti konca, so morali Koprčani igrati na treh frontah. Čeprav so prvi test v Evropi v začetku februarja zlahka preskočili (zmaga pri finskem Cocksu z 32:27), je forma v naslednjem mesecu strmo padla. Vujovićevi izbranci so se znašli v črni seriji porazov. Po vrsti so jih premagali nemški Göppingen, Šmartno, hrvaški Nexe kar dvakrat in Krka. V tem obdobju so si Primorci zaprli vrata v Evropi, prav tako pa so si v državnem prvenstvu priigrali velik zaostanek za vodilno Ribnico. So pa v obdobju porazov vendarle uspeli dvigniti svojo vozovnico za zaključni turnir v pokalu. “Sezona je bila precej turbulentna. Mogoče je razlog tudi nov sistem, ki ga je vpeljal novi trener. Kljub temu bi sezono ocenil kot dobro, saj smo RD Koper spet postavili na evropski rokometni zemljevid. Poleg tega smo se ponovno uvrstili na zaključni turnir četverice v pokalu,” je o doseženih ciljih spregovoril Grega Krečič.

Evropa je bila izgubljena, v prvenstvu je bil zaostanek previsok, zato so v klubu svojo priložnost videli v pokalu. Priložnost, da se vendarle dokopajo do kosa srebrnine. A na zaključnem turnirju jih je že v polfinalu čakala mina - celjska ekipa. Kljub dobremu odporu prave možnosti Koper ni imel. V državnem prvenstvu so osvojili končno četrto mesto, izpostaviti velja še domači remi s Celjani, kjer so Štajerci viseli vse do zadnje sekunde. “Zagotovo je bila končana sezona polna presežkov in padcev. Prav ta nihanja so nas na koncu stala boljšega rezultata. Smo pa prvič zaigrali v skupinskem delu pokala EHF. Že res, da je to terjalo davek v državnem prvenstvu, a sezono bi ocenil kot uspešno, saj smo v najtežjih trenutkih pokazali, da smo prava ekipa,” je s sezono zadovoljen eden najboljših Vujovićevih mož Adam Bratkovič, ki si je tudi prislužil dres slovenske reprezentance.


Komentar novinarja

Bojan Gluhak

Rokometaši niso več prvi v mestu

Čeprav jabolk in hrušk ne gre mešati, je končana ligaška sezona v igrah z žogo v Koper vendarle prinesla novo razmerje moči. Po izkupičku rokometaši niso več najboljša ekipa v mestu. Prehiteli so jih košarkarski sosedje - pokalni zmagovalci, polfinalisti prvenstva in finalisti druge skupine regionalne lige. Primerjava pa ne pomeni, da ima rokometni Koper 2013 za sabo slabšo sezono od lanske, čeprav drži, da so bila pred začetkom sezone pričakovanja večja od izplena. Obetavno ekipo domačih ...

Preberi več

Najbolj brano