Srna za ograjo črpališča

Trava ob črpališču kanalizacije v Hrpeljah je očitno tako mikavna, da zanjo srne skačejo tudi čez ograjo. A notri gre, ven pa ne. Krajani nato kličejo pristojne, naj odprejo vrata, in opozarjajo, da reševanje traja predolgo.

Pogled na območje črpališča in srno za njegovo ograjo z okna 
stanovanjskega bloka na Slavniški cesti v Hrpeljah.
Pogled na območje črpališča in srno za njegovo ograjo z okna stanovanjskega bloka na Slavniški cesti v Hrpeljah.  

HRPELJE > V dolino pod bloki na Slavniški cesti v Hrpeljah že dolgo zahaja srna. Pred kratkim sta se ji pridružila dva mladiča. “Problem nastane, ko srna najde luknjo v ograji in mama se znajde na eni strani, mladiča pa na drugi,” opisuje domačinka. Ograja obkroža črpališče kanalizacije v Hrpeljah.

“Prejšnji teden v sredo je stanovalka obvestila občino, naj nekdo odpre vrata. To se je zgodilo. V petek zjutraj so bila vrata spet zaprta. Že dopoldne je bila srna spet za ograjo in ni našla izhoda na drugo stran, kjer sta jo čakala mladiča,” pravi domačinka. Spet so poklicali občino in Kraški vodovod, ki upravlja s kanalizacijo, a vrata so prišli odpret šele v soboto dopoldne. V ponedeljek naj bi vrata še enkrat zaprli in nato spet odprli, problem pa naj bi se ponavljal že eno leto, dodaja.

Zakaj ne preverijo, ali je v ograji luknja in jo zakrpajo, smo preverili pri Kraškem vodovodu. Direktor Peter Fabiani je dejal, da so seznanjeni z zahajanjem srne na črpališče. A ograjo so pregledali in luknje v njej ni. Za prehajanje srne naj bi bil kriv teren, ki je na zunanji strani ograje višji, tako da srna lahko skoči notri, nazaj pa ne more. Ograjo so tudi že povišali, a očitno ne dovolj, zato jo bodo uredili tako, da srna čez njo ne bo mogla, je zagotovil.


Najbolj brano