Poglede še danes privablja več kot 200 plovil

Danes se v Marini Portorož zaključuje 23. mednarodna razstava Internautica, na kateri se od četrtka predstavlja več kot 300 razstavljalcev in več kot 200 polovil.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

PORTOROŽ > Poudarek letošnjega dogodka je “temna plat” navtike oziroma vpliv na okolje. Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, ki opravlja tekoče posle je ob odprtju Internautice spomnila, da na ministrstvu pripravljalo prvi načrt upravljanja z morskim okoljem. “Ugotovili smo, da je na slovenski obali v povprečju 74 odstotkov kosov vseh zbranih odpadkov prav iz plastičnega materiala. Še večji delež po številu vseh odpadkov pa v slovenskem morju predstavljajo plavajoči plastični materiali, in sicer kar 90 odstotkov,” je navedla. O problematiki onesnaženosti morja s plastiko so govorili tudi na petkovi okrogli mizi.

Letošnja Internautica se sicer lahko pohvali z 12 jadranskimi premierami plovil, tako jadrnic kot motornih čolnov, ter s svetovno premiero prototipa plovila družbe Greenline Yachts. Poleg plovil so se predstavile tudi znamke navtične opreme, osebnih vozil, kamperjev ... Med spremljevalnimi dogodki so pripravili tudi športno tekmovanje SUP Challenge.


Najbolj brano