Adria in občina nista več na bojni nogi. Resort bodo razširili.

Potem ko so letošnjo turistično sezono v Adrii Ankaran pričakali z obnovljenimi bungalovi in sobami v Vili Cedra, v resortu že pogledujejo naprej. Napovedujejo namreč razširitev resorta, kot pravijo, vse v dogovoru z ankaransko občino, s katero so očitno otoplili odnose. Med novostmi je tudi ponovna menjava direktorja podjetja.

ANKARAN > Po prenovi hišic, ki se po novem imenujejo Olive suites in prekategorizaciji Vile Cedra v resortu Adria Ankaran napovedujejo kakovostno širitev turističnega kompleksa. Resort želijo postaviti na zemljevid najbolj privlačnih turističnih produktov v regiji.

Tudi v prihodnje največ stavijo na kamp, s katerim so v letu 2015 zasedli prvo mesto v konkurenci večjih slovenskih kampov, v načrtu pa imajo gradnjo novega hotela s približno 100 sobami štirih zvezdic superior, modernizacijo wellness kapacitet, bazen s tobogani in gradnjo kongresnega centra.

“Podrobnosti razvojnega načrta bodo odvisne od razvojnih načrtov občine Ankaran, saj želi podjetje resort razvijati v sožitju z lokalno skupnostjo in lokalnim prebivalstvom,” poudarjajo v Adrii. V zadnjem času je bilo namreč veliko slišati o nesoglasjih med njimi in občino, a tudi ankaranski župan Gregor Strmčnik, ki se je udeležil včerajšnje tiskovne konference, miri strasti: “Ne nasedajmo neresničnim sporočilom, da sta občina in Adria v konfliktnih odnosih.” Kot pravi prvi mož občine namreč s podjetjem tvorno sodelujejo pri pripravi prostorskega načrta in ekonomski strategiji na področju turizma.

Podjetje Adria Ankaran, ki je v zadnjih letih zaokrožilo finančno in poslovno sanacijo, število njihovih zaposlenih pa raste, sicer čez mesec dni čaka zamenjava vodstva. Goran Križnar se bo namreč vrnil na mesto prokurista družbe, direktor pa bo po novem dosedanji direktor Zdravilišča Dobrna, Aleš Semeja. Kako bo menjava na čelu družbe vplivala na odnose z občino? “Novi direktor ima pri meni odprta vsa vrata, naj pa tega ne izigra,” še odgovarja župan Strmčnik.


Najbolj brano