In najboljše olje je ...?

Potem ko so 20. aprila na Belvederju nad Izolo strokovno usposobljeni ocenjevalci iz Slovenije, Italije in Hrvaške izbrali najboljša oljčna olja izmed 79 vzorcev, ki so prispeli na ocenjevanje na Festival Zlate oljčne vejice, bodo v petek v Ankaranu razglasili tudi imena zmagovalcev.

 Foto: Jaka Jeraša
Foto: Jaka Jeraša

ANKARAN > Občina Ankaran letos v sodelovanju z Društvom oljkarjev slovenske Istre, Zvezo društev oljkarjev Slovenije in Turističnim društvom Ankaran ponovno prireja mednarodni festival oljčnega olja Festival Zlate oljčne vejice. Tridnevna prireditev se bo začela v petek in sklenila v nedeljo, umestili pa so jo v prireditveni šotor na zunanjem parkirišču v centru Ankarana. Strokovna žirija bo podelila priznanja v treh kategorijah, novinarji in gostinci pa bodo izbrali najbolj všečno ekstra deviško olje. Kot vsako leto doslej bo tudi letos sledil kviz Oljka, ali te poznam?, ki je namenjen primorskim osnovnošolcem.

V petek bodo podelili priznanja najboljšim oljkarjem, v soboto dopoldan bo simpozij na temo Oljčno olje in zdravje z referati strokovnjakov. Popoldan se bo začelo sejemsko dogajanje, na katerem se bodo predstavili pridelovalci oljčnega olja, izdelkov iz oljčnega olja in drugih domačih pridelkov.

Nedelja bo namenjena sejemskemu dogajanju in okušanju oljčnih olj in drugih domačih pridelkov. Vse dni bodo obiskovalcem na voljo tudi dobrote pristne istrske kuhinje, katerih osnova je oljčno olje.


Najbolj brano