Pošta za zdaj ostaja v pritličju

“Poštna enota v pritličju stavbe na Glagoljaški ulici 8 v središču Kopra za zdaj še ostaja na zdajšnji lokaciji,” zagotavlja Megi Jarc iz Pošte Slovenije. Nekateri domačini so se namreč spraševali, ali bodo ostali brez edine poštne poslovalnice v mestu, saj je objekt pred kratkim kupila Univerza na Primorskem.

Poštna enota v pritličju stavbe na Glagoljaški ulici 8 v središču 
Kopra zaenkrat še ostaja na zdajšnji lokaciji.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Poštna enota v pritličju stavbe na Glagoljaški ulici 8 v središču Kopra zaenkrat še ostaja na zdajšnji lokaciji.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > V družbi Pošta Slovenije še pojasnjujejo, da se bodo strokovne službe poštnega urada na novo lokacijo preselile predvidoma do konca julija. Odločitve o organizaciji dostave za staro mestno jedro pa še niso sprejeli. “Ta pa v nobenem primeru ne bo vplivala na kakovost poštnih storitev,” zagotavlja Megi Jarc. Na vprašanje, ali letos na območju Istre načrtujejo še kakšne spremembe v poštnem omrežju, pa pravi, da ne.

Spomnimo, da bo Univerza na Primorskem novo pridobljene prostore, za katere je Pošti Slovenije plačala 2,6 milijona evrov, namenila Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) ter Inštitutu Andreja Marušiča za predavalnice, kabinete in druge študijske aktivnosti. Fakulteta, ki trenutno deluje na enajstih različnih lokacijah, namerava nove predavalnice in laboratorije opremiti do začetka prihodnjega študijskega leta. Po selitvi poslovalnice bodo pritličje preuredili v večnamenski prostor za študente, ki jih je na Famnitu 543.

Nove prostore bo dobil tudi Inštitut primorske univerze Andrej Marušič. Fakulteta Famnit pa bo med drugim vzpostavila šest interdisciplinarnih laboratorijev z ustrezno zmogljivo raziskovalno opremo. Nadgradili bodo tudi laboratorij za preučevanje obnovljivih virov.


Najbolj brano