Ne gredo na izlet

Medtem ko je v državni ligi za prvaka do konca ostalo še nekaj krogov, bo pokalni zastor padel ta konec tedna v Ljutomeru. Koprčani, ki jim je žreb že v polfinalu namenil Celjane, bodo na igrišče stopili danes ob 20. uri. Ob 17. uri bodo gostitelji turnirja igrali s Krko.

Koprske rokometaše čaka drevi izziv sezone - pokalni polfinale s 
Celjani. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koprske rokometaše čaka drevi izziv sezone - pokalni polfinale s Celjani. Foto: Zdravko Primožič/FPA

LJUTOMER > Koprska zasedba, ki je sicer vso sezono rezultatsko kar precej nihala, je našla pravo formo. Potem ko se je varovancem Veselina Vujovića premierni evropski nastop v skupinskem delu pokala EHSF ponesrečil, obenem pa so si v jesenskem delu prve DRL priigrali velik zaostanek za najboljšimi, se zdi, da so pravi ritem ujeli prav v zaključku sezone. V ligi za prvaka še ne poznajo poraza, prav tako pa so se brez večjih preglavic uvrstili na zaključni turnir v pokalnem tekmovanju. A Koprčane čaka izjemno težka naloga, saj bodo že v polfinalu igrali z zvezdniško ekipo Celja. Štajerci so tudi v tej sezoni nastopali med evropsko rokometno smetano, zato jim kakovosti in izkušenj zagotovo ne manjka. To so dokazali tudi prejšnji konec tedna, ko so na zaključnem turnirju lige Seha osvojili tretje mesto. “Vemo, da so Celjani favoriti, zato je pritisk na njihovih plečih. Najbolj nevarni so z zunanjih položajev, saj so visoki in močni, zato bomo morali v obrambi še toliko bolj garati. Resda bomo zaigrali sproščeno in neobremenjeno, a cilj je, da do konca obračuna ostanemo v igri za zmago,” pred finalnim turnirjem optimistično razmišlja eden najboljših posameznikov Kopra v letošnji sezoni Adam Bratkovič.

Koprska zdravniška služba se je v teh dneh na vso moč trudila, da bi pred začetkom tekme s Celjem pripravila koga od poškodovanih rokometašev, ki na zadnji prvenstveni tekmi z Ribnico niso igrali. Janez Guček, Nino Grzentič, Žiga Smolnik in Dani Zugan se počasi vračajo, a do zadnjega trenutka ne bo jasno, kdo od omenjenih bo tudi zaigral. “Že vso sezono nam preglavice povzročajo poškodbe, s katerimi enostavno nimamo sreče. Ne glede na odsotne pa smo že večkrat pokazali, da lahko igra prav vsak. Vzdušje v ekipi je dobro, pripravljeni smo na boj,” je še povedal najboljši strelec (enajst golov) z zadnje domače tekme proti Ribnici Bratkovič.

Koprskih navijačev ne bo

Koprčani, ki jih sicer na vsaki tekmi podpirajo Dvanajsti Kopra, bodo tokrat ostali brez njihove podpore. Ker naj bi za ogled obeh finalnih dnevov morali odšteti 35 evrov, bodo protestno odsotni.

Obe ekipi sta se na zaključni turnir uvrstili brez pretiranih težav. Celjani so izločili Ivančno Gorico, Metliko in Maribor, Primorci pa Rudarja, Slovana in Hrastnik. Zanimiv bo tudi drugi polfinalni par (ob 17. uri), pomerila se bosta še dva prvoligaša, domači Jeruzalem in novomeška Krka. Poraženca se bosta v nedeljo udarila za tretje mesto, zmagovalca pa bosta ob 18. uri igrala v velikem finalu.


Najbolj brano