Ne le tiskana, ampak tudi na spletu

Študentke in študenti Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici so se včeraj veselili sveže natisnjenih izvodov nove številke njihove revije Artepakt, ki so jo izdali ob 100. obletnici smrti pisatelja Ivana Cankarja.

Uredniški odbor Artepakta sestavljajo (z leve) Anika Velišček, Ana 
Cukjati, Lionella Costantini in Mateja Konič. Foto: Ana Cukijati
Uredniški odbor Artepakta sestavljajo (z leve) Anika Velišček, Ana Cukjati, Lionella Costantini in Mateja Konič. Foto: Ana Cukijati

NOVA GORICA > Druga številka študentske revije Artepakt je izšla včeraj, njen uredniški odbor pa ni izgubljal časa in jo je takoj predstavil publiki. “Tokratno številko izdajamo ob 100. obletnici smrti pisatelja Ivana Cankarja, zato smo jo poimenovali kar Cankarjeva. V reviji z več zornih kotov tako osvetljujemo tega velikega slovenskega umetnika,” je povedala urednica Anika Velišček. “V številnih stalnih rubrikah avtorji obravnavajo aktualne tematike v najrazličnejših smereh. Najnovejša pridobitev pa je spletna revija, ki bo bralcem še bolj dosegljiva. Čeprav se zdi, da humanistika deluje analogno, se zavedamo, da je prihodnost v digitalnem prostoru. Mi ohranjamo oba,” je dodala.

Tokratno revijo so pripravljali od oktobra lani, ko je izšla prva številka Artepakta, sedaj pa začenjajo s pripravami na naslednjo številko, ki bo izšla jeseni ob 100. obletnici smrti jezikoslovca Stanislava Škrabca. “Hvala, da se s tem ukvarjate in predstavljate našo fakulteto na najboljši možen način,” pa je izdajo revije pospremila profesorica Katja Mihurko Poniž.


Najbolj brano