Načrtujejo 70 delovnih mest

S plačilom kupnine družbi Mip - v stečaju in z včerajšnjo primopredajo pogodb je postala družba Pivka perutninarstvo lastnik mesnopredelovalnega objekta v Kromberku.

Družba Pivka perutninarstvo v mesnopredelovalnem obratu v 
Kromberku načrtuje skupno 70 delovnih mest. Foto: Leo Caharija/Arhiv PN
Družba Pivka perutninarstvo v mesnopredelovalnem obratu v Kromberku načrtuje skupno 70 delovnih mest. Foto: Leo Caharija/Arhiv PN

KROMBERK > Pivka perutninarstvo je že ob oddaji ponudbe plačala 420.000 evrov varščine, ki se je upoštevala kot del tri milijone evrov vredne kupnine. S plačilom kupnine v dogovorjenem roku je Pivka izpolnila vse pogoje za prevzem lastništva objekta v Kromberku. Včeraj je postala lastnik objekta. Primopredajo objektov in opreme načrtujejo v 15 dneh.

“Specializiran obrat nam bo omogočil, da bomo produktivnejši in tako lažje sledili ciljem, ki smo si jih zastavili. Želja je, da bi na novo lokacijo preselili celoten oddelek predelave perutninskega mesa z letno proizvodnjo tri tisoč ton barjenih izdelkov, med katerimi so hrenovke, posebne salame in pečene prsi ter prsi v ovitku blagovnih znamk pivka in njami,” je povedal predsednik uprave Pivka d.d. Janez Rebec.

Zaradi rasti proizvodnje in velike prostorske stiske v obstoječi enoti Meso na Kalu pri Pivki so nujno potrebovali nove prostore. Poleg zaposlenih na oddelku predelave mesa, ki delajo v Pivki, bodo v Kromberku zaposlili tudi nove sodelavce.

“Skupno načrtujemo 70 delovnih mest,” je še povedal Rebec.

V Pivki ocenjujejo, da so prostori v Kromberku v dobrem stanju in prinašajo nove razvojne možnosti. Za zagon in preselitev proizvodnje, ki je načrtovana še pred poletjem, bo potrebna še dodatna investicija v višini do 700.000 evrov.


Najbolj brano