Smrdela so nemška jajca

Na poštnem uradu v Postojni v torek popoldne niso imeli dobrega zraka. Pa ne zaradi onesnaženosti, ampak zaradi dveh paketov, ki sta začela pošteno zaudarjati. Gasilci so paketa zaprli v nepredušno posodo in ju odnesli, policisti pa so našli Postojnčanko, čigar ime je bilo napisano na paketih. Paketa so nato vrnili na pošto, kjer ju je končno prevzela.

Fotografija je simbolična. Foto: Jakub Kapusnak/ Unsplash
Fotografija je simbolična. Foto: Jakub Kapusnak/ Unsplash

POSTOJNA > Nenavaden zaplet se je na poštnem uradu v Postojni zgodil v torek popoldne. Poštni uslužbenci so namreč zavohali nenavaden smrdeč vonj in hitro ugotovili, da se širi iz dveh paketov, ki naj bi že dlje časa ležala na pošti. Ker niso vedeli, kaj se skriva v paketih, so poklicali na pomoč postojnske gasilce.

Ti so ukrepali kot v primerih, ko gasilci odnašajo kuverte s sumljivim prahom, ki bi lahko bil okužen z nalezljivo boleznijo. Paketa so prevzeli, ju previdno prijeli z rokavicami, zaprli v nepredušno posodo in ju odnesli v poseben prostor v gasilski dom. Medtem so si policisti s paketov prepisali ime naslovnice in jo začeli iskati.

Ko so jo našli, jim je Postojnčanka menda povedala, da je res pričakovala paketa iz Nemčije, da pa v nabiralniku ni našla obvestila, da sta paketa prispela, zato ju ni šla prevzet. Paketa naj bi zato ležala na pošti in čakala. Postojnčanka je še povedala, da je v paketih pričakovala jajca. Kakšna - surova, kuhana, pobarvana, okrašena ali jajca posebne pasme kokoši - včeraj nismo uspeli izvedeti.

Na paketih je pisalo, da sta bila odposlana iz kraja Rodgau pri Frankfurtu ob Majni 17. marca. Če sta paketa do Postojne potovala kakšne tri dni, sta potem v Postojni čakala na prejemnico dobra dva tedna. Po dobrih 800 kilometrih potovanja in 18 dneh v tesno zaprtem paketu pa je narava prehitela tako pošto kot prejemnico in sama poskrbela, da sta paketa končno prispela na cilj.


Najbolj brano