Reprezentančni čas tudi s priokusom lige prvakov

Slovenski rokometaši so se včeraj zbrali v Laškem, kjer bodo v naslednjih dneh opravili mini priprave, te pa bodo zaokrožili s prijateljskima tekmama.

Slovenski selektor Veselin Vujović Foto: Sta
Slovenski selektor Veselin Vujović Foto: Sta

LAŠKO > Sobotni pregledni test v Trbovljah in dan kasneje v Laškem (nasprotnik bo Belorusija) bosta svojevrstni generalki za junijska kvalifikacijska dvoboja za svetovno prvenstvo z Madžarsko. Selektor Veselin Vujović v tej akciji zato ni želel preveč eksperimentirati z morebitnimi novinci, naposled pa so ga v delni odmik od prvotnega načrta prisilile poškodbe. Ob rekonvalescentih Niku Henigmanu in Mateju Gabru je zaradi natrgane mišice moral izobesiti belo zastavo vratar Klemen Ferlin. Ker tudi Matevž Skok toži nad poškodbo kolena, je slovenski selektor prvič vpoklical vratarja francoskega Aix en Provenca Jožeta Baznika.

Namesto Marka Bezjaka, ki si je poškodoval gleženj, pa je Vujović na Štajersko popeljal svojega klubskega izbranca Aleksa Vlaha. 20-letni član koprske zasedbe, ki je dvakrat zaigral na prijateljskih tekmah s Hrvaško, bo ob preverjenem Izolanu Borutu Mačkovšku drugi Primorec na pripravah v Laškem, kamor sta bolj kislih obrazov po presenetljivem izpadu Veszprema v osmini finala lige prvakov prišla Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek. Več razlogov za zadovoljstvo je imel gotovo kapetan Vid Kavtičnik. Po poškodbi kolena je spet ujel igralno formo v Montpellierju, ki je izločil Barcelono Jureta Dolenca, zdaj pa ga čaka Barcelona. Francozi so s tremi klubi nasploh najuspešnejša nacija v četrtfinalu lige prvakov (tekme bodo 18. in 29. aprila), kjer bodo Kielce z reprezentantom Blažem Jancem, Urošem Zormanom in Koprčanom Deanom Bombačem izzvale bogati Paris Saint-Germain. Miha Zarabec, ki vodi slovensko igro, pa se bo s Kielom zoperstavil branilcu lovorike Vardarju.

Liga prvakov

Četrtfinale (18. do 29. april) - Kiel : Vardar, Kielce : PSG, Flensburg : Montpellier, Nantes : Skjern.


Najbolj brano