Za zdravstvenim domom novo parkirišče

Pri postojnskem zdravstvenem domu in porodnišnici je v zadnjem času, sploh dopoldne, težko najti prosto parkirno mesto, zato so vozila parkirana vse povprek tudi na makadamu. Na občini pravijo, da bo težave odpravilo novo parkirišče za zdravstvenim domom s 34 parkirnimi mesti, ki bo predvidoma nared julija.

Občina bo novo parkirišče uredila za zdravstvenim domom.
Občina bo novo parkirišče uredila za zdravstvenim domom. 

POSTOJNA > Gradnja novega gasilsko-reševalnega centra je vzela makadamsko parkirišče pri postojnski bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo, zato zdaj v okolici bolnišnice in zdravstvenega doma parkirnih mest primanjkuje.

Na občini pravijo, da bodo izgubljena parkirna mesta nadomestili z novim parkiriščem med zdravstvenim domom in šolskim centrom, kjer bo na voljo 34 parkirnih mest za osebna vozila. “Novih parkirnih mest bo tako celo več, kot je bilo starih, saj bomo po zaključku gradnje gasilsko-reševalnega centra še okrog deset parkirnih mest uredili tudi ob cesti proti porodnišnici, kjer zdaj stojijo gradbiščni kontejnerji. Za naslednjih pet let bo ne glede na naraščajoč promet to zadoščalo,” pravi Robert Ozbič z Občine Postojna.

Občina je že objavila javno naročilo za izbiro izvajalca. Če ne bo zapletov, Ozbič pričakuje, da bo novo parkirišče urejeno do sredine julija. Stalo bo predvidoma 140.000 evrov, vključno s podpornim zidom, stopniščem proti porodnišnici in demontažo starih cistern za kurilno olje, ki niso več v uporabi.


Najbolj brano