Svetniki s tanko večino potopili igralni salon

S sedmimi glasovi za in osmimi proti ter eno neveljavno glasovnico je občinski svet občine Šempeter-Vrtojba v polni zasedbi zavrnil soglasje k podelitvi koncesije družbi Viva.

Seje se je udeležilo vseh 16 svetnikov, proti soglasju h koncesiji jih 
je glasovalo osem.  Foto: Vesna Humar
Seje se je udeležilo vseh 16 svetnikov, proti soglasju h koncesiji jih je glasovalo osem.  Foto: Vesna Humar

ŠEMPETER PRI GORICI > Na elitni lokaciji na območju nekdanjega Mednarodnega mejnega prehoda Vrtojba tako Hit ostaja edini ponudnik iger na srečo. Glede na dosedanje dogajanje je bil izid pričakovan.

Čas za razmislek

“Seveda z odločitvijo nismo zadovoljni. Zdaj moramo premisliti o naših razvojnih korakih. O tem, kaj se bo dogajalo z našimi načrti, bomo lahko govorili šele v naslednjih dneh,” je izid komentiral direktor Vive Dejan Šurbek. Kot je znano, so nameravali pred zamislijo o Vrtojbi igralnico širiti na lokacijo v bližini Paquita, kjer so že odkupili nekaj zemljišč. Res pa je, da tudi njihov neuspešni vrtojbenski poskus ni bil poceni, saj so v odkupe parcel ob meji vložili kar nekaj tisoč evrov.

Predstavnikov družbe Viva na glasovanju ni bilo. “Menimo, da je bilo dovolj povedanega. Nismo zagovorniki ustvarjanja pritiskov. S svojo odsotnostjo želimo pripomoči k mirnejšemu odločanju,” je v pismu, ki ga je svetnikom prebral župan Milan Turk, napisal Šurbek.

Kaj je konkurenca?

Je pa zato sejo spremljala relativno velika delegacija zaposlenih v novogoriškem Hitu, na čelu s predsednikom uprave Janezom Mlakarjem, ki je na seji tudi dobil besedo. Ponovil je že znane in slišane argumente o tem, zakaj bi bila podelitev koncesije na Vrtojbi za novogoriškega igralničarja škodljiva. “Hit se ne boji konkurence, ampak konkurenca je nekaj drugega kot nov salon na že zasičenem trgu,” je poudaril Mlakar in ponovil, da si poslovnega modela, po katerem bi lahko sodelovali z novimi igralnimi saloni, ne pozna.

Svetnike je zanimalo, kaj se bo z načrtovanimi Hitovimi investicijami zgodilo ob morebitnem odprtju novega salona. Mlakar je priznal, da bi bila pod vprašajem tako razširitev Drive-ina kot obnova hotela Lipa: “Te nastanitve so nenazadnje podpora predvsem igralniškim gostom.”

Točka dnevnega reda je pritegnila precejšnje zanimanje. Med drugim je bilo med občinstvom opaziti tudi Aleša Jakina iz igralnega salona Fortuna, kjer o morebitni selitvi Paquita doslej niso izrazili uradnega stališča. A ni tako sklepati, da jim nov konkurent tik ob državni meji ne diši.

Brez dviganja rok

Po pričakovanjih so svetniki glasovali tajno. Tak način odločanja so podprli soglasno na predlog Barbare Pavlin. “Ker smo tako izpostavljeni, kot smo, bi bilo res prav, če bi lahko tajno glasovali,” je pritegnila Marija Osvald.

Oddajanje glasovnic je teklo hitro in gladko, rezultat pa je bil zelo tesen. Vivi sta za potrditev koncesije zmanjkala dva svetniška glasova. “Zadovoljni smo. In odločitev razumemo tudi kot potrditev naših razvojnih načrtov v Vrtojbi in Šempetru,” je komentiral Mlakar. Ki pa ne skriva, da ti načrti niso ravno navdušujoče ambiciozni.


Komentar novinarja

Vesna Humar

Brez čudeža pri Vrtojbi

Vrtojbenska igralniška ruleta je dolga, a tudi precej pusta in ponavljajoča se igra. Tudi ko se pri mizi prerivajo novi igralci, krupje ostaja isti in nepričakovanih preobratov pač ni. Kar je slabo. Dobra igra je vedno subtilna kombinacija togosti in odprtosti, ki zagotavlja, da so stave pravične, a tudi, da se zgodijo presenečenja, nujna za zabavo in motivacijo sodelujočih. Najbrž bi bilo naivno pričakovati, da bodo lastniki desetine podjetij in nekaj igralnih, pa še kakšnih drugih zabavnih,...

Preberi več

Najbolj brano