Največji uspeh doslej, prihodnje leto še močnejši

Balinarski klub Agrochem, ki domuje v balinarski dvorani novogoriškega športnega parka, je kmalu po največjem dosežku v svoji zgodovini, drugem mestu v Sloveniji, dobil močnega tekmeca v evropskem pokalu. Italijanska La Perosina bo v Novi Gorici gostovala 5. maja.

Balinarji Agrochema s srebrnimi odličji z letošnjega državnega 
prvenstva.
Balinarji Agrochema s srebrnimi odličji z letošnjega državnega prvenstva. 

NOVA GORICA > Šempetrski Balinarski klub Agrochem, ki zadnja leta zaradi zahtev igranja v slovenski balinarski superligi gostuje v balinarski dvorani športnega parka v Novi Gorici, se veseli največjega uspeha v svoji sedemletni zgodovini. Ko se je v soboto končalo državno prvenstvo, so morali Primorci priznati le premoč petkratnega državnega prvaka, škofjeloške Trate.

Agrochem je kot podprvak dobil pravico nastopa v evropskem pokalu, ki jo bo z veseljem izkoristil. Za uspeh je bil v predkrogu tega tekmovanja nagrajen s težkim, a atraktivnim tekmecem - italijanskim klubom La Perosina iz predmestja Torina. Tekmec se je kot drugi v rednem delu državnega prvenstva uvrstil v končnico štirih za prvaka, kjer ga je v finalu ustavil šele novi prvak Ivrea. Prva tekma bo 28. aprila v Italiji.

Državni podprvaki

Drugo mesto v državne, prvenstvu so v dresih Agrochema priborili: Gašper Povh, Matija Povh, Mitja Petrič, Aleksander Marc, Roman Curk, Klemen Sosič, Peter Ravbar, Igor Jakopič, Žan Kocina, Tadej Mori, Bogdan Gregorič, Aleksander Valentinčič in Aljoša Ferfolja. Trener je Mitja Petrič.

Ekipa trenerja Mitje Petriča bo zato počivala le ta teden. Takoj nato se bodo začeli treningi, načrti in pričakovanja glavnega mecena kluba, sicer lastnika podjetja za prodajo gnojil Agrochem, Marja Goloba, pa so usmerjeni dlje v prihodnost: “Žal se v kratkem času, ki nam je preostal do začetka evropskega tekmovanja, ne bomo uspeli okrepiti. Imamo solidno ekipo in upamo, da se bomo predstavili v dobri luči - predvsem na domači tekmi, ki bo 5. maja zgodaj popoldne, kjer pričakujemo pravi praznik in razprodano dvorano. Naš cilj je sicer priprava konkurenčne ekipe in pravih razmer za napad na naslov državnega prvaka v novi sezoni. Pogovori o okrepitvah in povečanju proračuna že potekajo. Pričakujem, da bomo do priprav na novo sezono pridobili enega vrhunskega balinarja iz Italije in povečali proračun. Podjetje Agrochem ima dobre poslovne partnerje v Italiji in na Hrvaškem, kjer je balinanje cenjeno. Pripravljeni so podpreti naš tekmovalni načrt.”

Ta načrt se je doslej pokazal za zaupanja vreden. Agrochem, ki je pred sedmimi leti v Šempetru, kjer domujeta Golob in njegov Agrochem, začel kot upokojensko obarvan klub, je ves čas hitro napredoval. Golob se je kot izkušen menedžer zanašal predvsem na denar iz gospodarstva. Okoli sebe je uspel zbrati prave ljudi. Ves čas opravlja tudi vlogo selektorja.

V klub je privabil mešanico izkušenih in mladih igralcev iz Brd, Vipavske doline in Krasa, na področju mladinske šole pa se je povezal z v tem pogledu že uveljavljenim klubom iz Brd. Iz najnižje lige se je Agrochem že v sezoni 2014/15 uvrstil v državno superligo, v njej pa je do letos nanizal sedmo, peto in nazadnje drugo mesto.


Najbolj brano