Pet ljudi v bolnišnico, semafor končal na tleh

Včerajšnji jutranji trk dveh avtomobilov v samaforiziranem križišču v Luciji je očitno minil brez hujših posledic, v četrtkovi nesreči pa so jo lažje skupili voznica in trije sopotniki v ljubljanskem avtu ter huje domačinka. Trk je bil tako silovit, da je padel tudi eden od semaforjev. Policija je že pred štirimi leti opozorila na nevarno križišče, direkcija pa ni storila ničesar. V križišču se zgodi približno deset hujših nesreč letno.

V četrtkovih poznih popoldanskih urah je v križišču v Luciji silovito 
počilo, eden od semaforjev pa je zgrmel na tla.
V četrtkovih poznih popoldanskih urah je v križišču v Luciji silovito počilo, eden od semaforjev pa je zgrmel na tla. 

LUCIJA > Zaradi četrtkove nesreče, v kateri je padel tudi eden od štirih semaforjev, v zloglasnem križišču na glavni cesti v Luciji včeraj niso delovali semaforji. To je verjetno botrovalo jutranji nesreči z udeležbo dveh avtov. Očitno se voznika nista poškodovala in sta se dogovorila o krivdi, saj na policiji o nesreči nimajo podatkov.

Jih je pa zato toliko bolj zaposlila četrtkova nesreča, ki se je zgodila v poznih popoldanskih urah. 23-letna voznica iz Lucije je vozila iz sečoveljske smeri proti Luciji in v križišču zavijala levo. Pri tem je izsilila prednost avtu, s katerim se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 60-letna voznica iz Ljubljane. Z njo so bili v avtu še trije potniki, dva sta stara 62, eden pa 61 let.

Trčenje je bilo tako silovito, da se je domačinka pri tem huje poškodovala in so jo odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico, kjer so končali tudi vsi štirje iz ljubljanskega avta, ki pa so se k sreči le laže poškodovali.

Zadnji dve nesreči, ki sta se zgodili v pičlih 15 urah, samo potrjujeta, kako nevarno je postalo eno zadnjih semaforiziranih križišč v Istri. Domačini že vrsto let opozarjajo, da je križišče na glavni cesti izredno nevarno in predlagajo, da bi država uredila krožišče, vendar križišče ostaja, kakršno je.

Tudi s koprske policijske uprave so že leta 2014 poslali direkciji za infrastrukturo poročilo o dogajanju v omenjenem križišču, v katerem so pojasnili, da se je v preteklih petih letih tam zgodilo kar 51 nesreč, v katerih se je poškodovalo 20 ljudi, trije med njimi huje. “90 odstotkov nesreč se zgodi zaradi izsiljevanja,” pojasnjuje policijski inšpektor Igor Gjerkeš. Policija je direkciji za infrastrukturo že pred štirimi leti predlagala, naj klasično križišče spremeni v krožišče, z direkcije pa so odgovorili, da denarja za to nimajo.


Najbolj brano