Brez žoge ne gre

Novi slovenski selektor Tomaž Kavčič bo danes objavil seznam nogometašev, na katere računa za svojo prvo reprezentančno akcijo. Ogrevalni nastop v javnosti je imel že v ponedeljek v novogoriški Perli.

Tomaž Kavčič je izročil žoge nogometnim upom. Foto: Leo Caharija
Tomaž Kavčič je izročil žoge nogometnim upom. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Družba Hit je niz športnih dogodkov oziroma pogovorov začela z nogometnim selektorjem. Izbor ni bil naključen, bil pa je posrečen, vsaj kar zadeva časovni okvir in vezi, ki jih je Tomaž Kavčič spletel z Brdi, Goriško in Primorsko. “Povsod se dobro počutim, povsod imam precej prijateljev. Ne morem pa tajiti, da me na Goriško vežejo številni lepi spomini na mladost in na čas brezskrbnega odraščanja, kjer je bila žoga, pa ni pomembno kakšne barve in velikosti, za zajtrk, kosilo in večerjo,” je spomin na srečno otroštvo obudil Kavčič, s katerim bomo obsežni pogovor objavili v naši petkovi prilogi 7. val.

Slovenski selektor je bil po pričakovanjih nekoliko bolj zadržan in redkobeseden kar zadeva bližnjo preteklost izbrane vrste, kjer je bil pomočnik Srečka Katanca, in aktualno reprezentančno tematiko, ko bo glavni in odgovorni za predstavo in rezultate svojih izbrancev. Zato pa je bil precej bolj zgovoren, ko je beseda nanesla na nogometno odraščanje in osebni pogled na (slovenski) nogomet. V dvorani so se zbrali številni znanci, s katerimi je delil nogometne in življenjske izzive. Še kopico drugih je omenil v nepozabnih anekdotah iz nekih drugih (nogometnih) časov.

Kavčič se je tudi sicer izkazal s fotografskim spominom, v katerem je imela Goriška prav posebno mesto, kar dokazuje tudi svečani dodatek ob koncu pogovora. Častni predsednik Športne zveze Nova Gorica, Vojko Orel je Kavčiču izročil srebrno plaketo kot priznanje za dolgoletno delo v športu, ki mu ga je zveza v kategoriji športnih delavcev podelila ob dogodku Športnik Goriške 2017.

Kavčič, ki se je spomnil začetkov svoje šolske in nogometne poti, pa je učencem in mladim nogometašem Osnovne šole Alojza Gradnika iz Brd podaril (podpisane) žoge Nogometne zveze Slovenije.


Najbolj brano