Moški je odšel v neznano

V nedeljo zvečer so idrijski policisti sklicali iskalno akcijo za 37-letnim moškim. Njegovo izginotje so prijavili zaposleni iz idrijske psihiatrične bolnišnice, kjer je bil pogrešani na zdravljenju. Poleg idrijskih policistov so v akciji sodelovali še tolminski in kranjski gorski reševalci ter vodniki reševalnih psov, a moškega včeraj še niso našli. Iskanje nadaljujejo danes, v Idriji in širši okolici.

Policisti, gorski reševalci in vodniki psov so včeraj v snežnih 
razmerah iskali 37-letnika, doma z Notranjske.   Foto: Miljko Lesjak/GRS Tolmin
Policisti, gorski reševalci in vodniki psov so včeraj v snežnih razmerah iskali 37-letnika, doma z Notranjske.  Foto: Miljko Lesjak/GRS Tolmin

IDRIJA > Iskanje poteka pod vodstvom idrijskih policistov. Poleg njih so v 13-članski iskalni ekipi še pripadniki gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica, tolminski gorski reševalci ter dva vodnika reševalnih psov iz Tolmina.

Iz uprave idrijske bolnišnice so v nedeljo zvečer obvestili policiste o izginotju 37-letnega bolnika, ki je zapustil bolnišnico in se do večera ni vrnil. Idrijski policisti so takoj po prijavi začeli z aktivnostmi, da bi pogrešanega moškega izsledili v Idriji in njenem širšem območju, vendar ga kljub intenzivnemu iskanju vse do zgodnjih jutranjih ur niso našli.

Včeraj zjutraj so v snežnih razmerah z iskalno akcijo, ki jo vodijo idrijski policisti, nadaljevali na območju Idrije in širše okolice. Pri iskanju pogrešanega moškega so sodelovali policisti z območja novogoriške policijske uprave, policisti gorske policijske enote in vodniki službenih psov iz enote vodnikov službenih psov Miren.

Včeraj so se jim pridružili tudi pripadniki gorske reševalne službe iz Tolmina in Kranja. Med njimi sta bila še dva vodnika reševalnih psov. 37-letnika, doma z Notranjskega, je včeraj iskalo 22 ljudi, a pogrešanega še niso izsledili. Popoldne so prekinili iskalno akcijo. Med drugim so preiskali tudi območje Idrijske Bele.

Na policijski upravi so s podatki o pogrešanem zelo skopi. Moški, ki ga iščejo, naj sicer ne bi bival na območju novogoriške policijske uprave. Idrijski policisti so včeraj aktivno iskali pogrešanega moškega predvsem na območju mesta Idrija, kjer naj bi se po prvih namigih zadrževal. Zaradi zahtevnosti terena pa so v iskalno akcijo vključili še člane tolminske in kranjske gorske reševalne službe, ki so usposobljeni za iskanja na zahtevnejših terenih.

Letos je to že druga intenzivnejša iskalna akcija idrijskih policistov v snežnih razmerah. Prva se je sredi februarja končala tragično, saj so pogrešano oskrbovanko črnovrškega doma upokojencev našli mrtvo.


Najbolj brano