Zdravje delavcev je neprecenljivo

Vsaj 27 let v Sloveniji vlada na področju odkrivanja, prepoznavanja in zlasti priznavanja poklicnih bolezni velik kaos. Da bi ta vprašanja vsaj deloma uredili, je v pripravi nov pravilnik. Nasprotujejo pa mu zlasti delodajalci, prepričani, da je uperjen zoper njih.

Pravilnik o poklicnih boleznih  bi delavcem omogočil uveljaviti  že 
uzakonjeno pravico do priznanja poklicne bolezni zaradi dela.   Foto: Reuters
Pravilnik o poklicnih boleznih bi delavcem omogočil uveljaviti že uzakonjeno pravico do priznanja poklicne bolezni zaradi dela.  Foto: Reuters

Po skoraj treh desetletjih je zdaj nared sodoben in ustreznejši predlog pravilnika o poklicnih boleznih, ki bi omogočil njihovo odkrivanje in preprečevanje....

Komentar novinarja

Jasna Arko

Izkoristi, izčrpaj in zavrzi?

Burna razprava že nekaj tednov spremlja vprašanje poklicnih bolezni. Razgalja srž in etičnost večine slovenskih obrtnikov in podjetnikov do delavstva in do njegovega zdravja. To je zanje nepomembno. Dokler so delavci zdravi in delajo v podaljšanih urnikih vse, kar terjajo od njih, so koristni. Ko zbolijo in se zaradi dela pojavijo težave ter kronične bolezni, so le breme, ki bi ga najraje odvrgli v smetnjak. Takšen obraz so v razpravi o predlogu pravilnika o poklicnih boleznih ...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 5% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano