Za mesto pod vrhom ekipi Mlinotesta nekaj manjka

V tekmi sezone so ajdovske rokometašice zdržale le prvi polčas, v nadaljevanju pa so bile Celjanke boljše. Koprčanke v Zagorju niso igrale, ker so gostiteljice zaprosile za preložitev tekme zaradi velikega števila obolelih igralk.

 Foto: STA
Foto: STA

Mlinotest : Z dežele 18:21 (10:9)

Dvorana Police, gledalcev 200 sodnika Humek in Škvarč.

Mlinotest: Petkovič (8 obramb), Bratina, Rudman 3, Svetik 1, Jurič 2, Fegic 1, Čajko, Ferfolja, Bytyqi 2, Perazić 6, Pejović 3: Trener : Aleksander Lapajne

7 m - Mlinotest 5:3, Z dežele 4:4; izključitve - Mlinotest 6 minut, Z dežele 4.

AJDOVŠČINA > V domačem taboru so si obetali zmagovit razplet derbija kroga. Izšlo pa se je drugače. Uvodoma so bile Sladjana Perazić, Nada Pejović, Tjaša Rudman in Mirjeta Bytyqi razigrane v napadu, obramba pa je dobro opravljala svoje delo. Šele pred odmorom pa so se gostje Primorkam približale na gol zaostanka. V začetku drugega polčasa sta ajdovsko igro presekali hitro dosojeni izključitvi Perazićeve in stebra obrambe Taje Čajko. Obramba je delovala naprej, v napadu pa so se vrstili blokirani in zgrešeni streli ter obrambe celjske vratarke. Deset minut pred koncem je pri izidu 16:17 še kazalo, da je tekma odprta, po tem pa se je začela ajdovska barka potapljati. “To je bila tekma za štiri točke, tekma leta, s katero bi se vključili v boj za bron. Po tem porazu se bomo težko vrnili. Ob solidni širini na klopi nimamo res udarne prve postave z igralko, ki bi reševala težke situacije v napadu. Z vsega 18 zadetki pa ne glede na sodniške napake ni mogoče dobiti tekme,” je po dvoboju povedal domači trener Aleksander Lapajne.

Zel. doline : Jadran Blue. 34:27 (20:11)

Dvorana 1. OŠ Žalec gledalcev 50, sodnika Burič in Lavrič.

Jadran Bluemarine HK: Grmšek, Klobas, Bajič 4, Kovačevič 1, Žerjal 1, Malec 3, Šafran 4, Kitanovski, S. Poplašen 4, Maglica, Šiškovič 5, A. Poplašen 5. Trener: Igor Poklar.

Izključitve: Žalec 4 minute, Jadran 2 minuti; 7-m: Žalec 3 (3), Jadran 4 (3).

ŽALEC > Tudi dekleta RK Zelene doline so bile premočne za hrpeljsko-kozinsko ekipo. Gostje so sicer zelo dobro začele tekmo in so po sedmih minutah vodile s 5:4. Sredi polčasa je bil izid izenačen (8:8) in nič ni kazalo na razplet v naslednjih minutah. Domačinke so tedaj zaigrale na polno, medtem ko so se pri gostjah začele vrstiti napake tako v napadu kot tudi v obrambi. Do odhoda na odmor so Zelene doline napravile delni izid 12:3 in tekma je bila odločena.


Najbolj brano