Drugič razrešeni Mišič vložil še drugo tožbo

Gašpar Gašpar Mišič je vložil še eno tožbo proti Luki Koper. Prepričan je, da ga je tudi novi nadzorni svet konec lanskega leta nezakonito razrešil z mesta predsednika uprave Luke, zato zahteva ničnost tega sklepa. Od Luke zahteva 600.000 evrov odškodnine.

Gašpar Gašpar Mišič Foto: Zdravko Primožič/FPA
Gašpar Gašpar Mišič Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Gašpar Gašpar Mišič je pred mesecem dni iz Luke Koper prejel sklep, da ga je nadzorni svet pod vodstvom Uroša Ilića - znova - razrešil z mesta predsednika uprave družbe. Novi nadzorniki Luke so namreč konec leta na isti seji krivdno razrešili upravo Draga Matića, pred tem pa izpeljali tudi novo razrešitev Mišiča. Ilić je takrat pojasnil, da so Mišiča razrešili zaradi poslovnih razlogov in ker Mišič ne izpolnjuje pogojev za to delovno mesto. “Oba razloga sta zgrešena. Nadzorniki so najprej ugotovili, da Luka ne more imeti dveh predsednikov uprav hkrati, Matića in mene, ter se odločili za moj odpoklic. Pri tem pa so vedeli, da bodo še na isti seji iz Luke krivdno izgnali Matića, kar so tudi naredili, in imenovali tretjega, Dimitrija Zadela,” pravi Mišič. Poudarja pa tudi, da je ob imenovanju na čelo Luke leta 2013 izpolnjeval vse pogoje za to delovno mesto, statut Luke, ki je pogoje izobrazbe in izkušenj zaostril, pa so nadzorniki spremenili šele kasneje.

Mišič je tudi tokrat Luki predlagal zunajsodno poravnavo, to je že njegova četrta ponudba. Nadzornikov mu doslej ni uspelo prepričati, da bi mu omogočili dokončati mandat na čelu podjetja oziroma ga vzeli za svetovalca. “Zato sem prisiljen vložiti tožbo. A jo v primeru dogovora lahko tudi umaknem. Kot mi je v četrtek sporočil Dimitrij Zadel, bo pravna služba pripravila izhodišča za nov sestanek, in upam, da se bomo poravnali,” pravi Mišič.

600.000 evrov znaša nov odškodninski zahtevek Gašparja Gašparja Mišiča do Luke Koper

Spomnimo, Mišič že ima v rokah pravnomočno sodbo, da ga je prejšnja ekipa nadzornega sveta pred tremi leti nezakonito razrešila; delovno sodišče mu je prisodilo skupaj 150.000 evrov, kolikor naj bi znašala razlika med plačami, ki bi jih prejemal na čelu Luke, in plačah, ki jih prejema kot direktor Marjetice Koper.


Najbolj brano