Počasni pločnik bo letos končan

Na cesti skozi Križ že leto in pol svetijo semaforji. Tako dolgo že traja gradnja pločnika, obnova ceste, meteorne kanalizacije, javne razsvetljave in vodovoda. Zaključila se bo letos, je domačinom obljubil sežanski župan Davorin Terčon.

V sklopu gradnje pločnika urejajo tudi meteorno kanalizacijo in 
obnavljajo vodovod.  Foto: Helena Race
V sklopu gradnje pločnika urejajo tudi meteorno kanalizacijo in obnavljajo vodovod.  Foto: Helena Race

KRIŽ > Ponedeljkov zbor krajanov v Križu, ki ga je sežanski župan Davorin Terčon sklical zaradi pobude za ustanovitev samostojne krajevne skupnosti, so domačini izkoristili za nekaj vprašanj.

Vodovod čez nekaj let

Župana so vprašali, kdaj bo stari del Križa dobil nov vodovod. “Kmalu. Čez nekaj let,” je dejal. Nato pa razložil, da je vodovodno omrežje v starem delu Križa zelo kompleksno, da je na območju občine še več krajev, ki potrebujejo obnovo vodovoda, ter da ga nekateri kraji sploh še nimajo.

Davorin Terčon

župan, o tem, kdaj bo stari Križ dobil nov vodovod:

“Kmalu. Čez nekaj let.”

Je pa napovedal, da bodo del vodovoda v Križu obnovili v sklopu obnove ceste proti pršutarni Šepulje, za kar trenutno pripravljajo dokumentacijo.

Pločnik bodo letos dokončali

Del vodovoda pa obnavljajo tudi v sklopu gradnje pločnika ob glavni cesti. Gre za odsek, dolg 660 metrov, na katerem so z deli začeli že poleti 2016. “Dokončanje 'počasnega pločnika', kot mu pravijo, je prioriteta. Dokončan bo letos,” je zagotovil Terčon.

Obnovo ceste, meteorne kanalizacije, pločnikov in javne razsvetljave financira direkcija za infrastrukturo, obnovo vodovoda pa sežanska občina. Zato se je tudi zavleklo, saj so ugotovili, da je vodovodno omrežje tako dotrajano, da ga je treba v celoti obnoviti, prav tako tudi vse hišne priključke.


Najbolj brano