Miran F. je bil spet nasilen

Pred dnevi se je na novogoriškem okrajnem sodišču začela glavna obravnava zoper Mirana F., ki mu sodijo zaradi groženj. Trenutno je zanj odrejen enomesečni pripor zaradi nasilja v družini in groženj. Na novogoriškem tožilstvu so potrdili, da je za ti dve kaznivi dejanji že uvedena sodna preiskava.

Miran F. se na novogoriškem okrajnem sodišču zagovarja 
zaradi groženj. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Miran F. se na novogoriškem okrajnem sodišču zagovarja zaradi groženj. Foto: Tomaž Primožič/FPA

NOVA GORICA > Minuli torek so Mirana F. na novogoriško okrajno sodišče pripeljali pravosodni policisti. Na sodišču je bila glavna obravnava zaradi groženj, ki mu jih očita tožilstvo, segale pa naj bi v leto 2016. 32-letni Miran F., doma iz Branika, se v priporu ni znašel zaradi obravnavane zadeve, ampak zaradi suma podobnih kaznivih dejanj, ki naj bi jih storil v drugi polovici januarja.

Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so 22. januarja v Braniku obravnavali sum kaznivega dejanja nasilja v družini. O zadevi so obvestili tudi pristojne pravosodne institucije.

V skladu z usmeritvami tožilstva so zoper osumljenca tistega dne odredili pridržanje in ga naslednji dan s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča. Ta je po zaslišanju zoper Braničana odredil pripor.

Kot nam je še uspelo izvedeti, naj bi zanj odredil enomesečni pripor, osumljen pa je tudi groženj. Na novogoriškem tožilstvu so potrdili, da je za kaznivi dejanji že uvedena preiskava.

Policisti so Mirana F. zaradi podobnih kaznivih dejanj obravnavali že konec oktobra lani. Tudi tedaj so ga osumili nasilja v družini. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so policisti osumljencu takrat izrekli ukrep prepovedi približevanja in o tem obvestili pravosodne institucije ter center za socialno delo.


Najbolj brano