Mladenu Jovičiću kazenska ovadba zaradi delovne nesreče

Koprski kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil in dokazov na okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper 48-letnega državljana Slovenije zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Po naših informacijah gre za Mladena Jovičića, sindikalista v Luki Koper, vpletenega v delovno nesrečo, v kateri je umrl delavec. Kazensko so ovadili tudi 59-letnega državljana BiH, vpletenega v isto delovno nesrečo julija lani.

Koprski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper Mladena Jovičića, ki je bil vpleten v delovno nesrečo, v kateri je 
umrl delavec.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper Mladena Jovičića, ki je bil vpleten v delovno nesrečo, v kateri je umrl delavec.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora do osmih let, so sporočili s koprske policijske uprave.

“Policijska prijava je del pričakovanega in običajnega postopka. V nobenem primeru ne kaže na obstoj krivde, sodni postopek pa še ni uveden. Ni treba biti presenečen, da je policija o tem obvestila javnost prav danes, dan po včerajšnji televizijski oddaji, kjer so bili močno razkriti politični vplivi na Luko Koper, s čimer tudi priznavajo nečiste namene za Luko Koper,” je sporočil Mladen Jovičić.

Bolgarski državljan, doma sicer iz Makedonije, je umrl med prekladanjem soje, ko ga je v skladišču ladje zadel grabilec luškega dvigala. Pokojni delavec je delal za podjetje Konteso, ki je izvajalec pristaniških storitev, enako po naših podatkih tudi signalist.

Uprava Luke je sindikalistu Jovičiću zaradi njegove vpletenosti v delovno nesrečo najprej poskusila izredno odpovedati delovno razmerje, potem pa se odločila, da bo na sodišču raje izpodbijala njegovo pogodbo o zaposlitvi in ga poslala na čakanje.

Preberite tudi:

Za delavca usoden preplet različnih pomanjkljivosti?


Najbolj brano