Tatovi so spraznili police

V soboto zjutraj je vodjo trgovine Agroključ na Istrski cesti, v bližini koprskega pokopališča, na delovnem mestu pričakalo neprijetno presenečenje. Neznani vlomilci so ponoči vdrli v trgovino in spraznili police, lastnika, koprsko Marjetico, naj bi oškodovali za približno 20.000 evrov.

Za vlomilci so ostale prazne police. Foto: Marjetica Koper
Za vlomilci so ostale prazne police. Foto: Marjetica Koper

KOPER > V soboto zjutraj si je vodja trgovine Agroključ ob Istrski cesti v Kopru komaj opomogel od šoka, ki ga je doživel, ko je prišel v službo. Že od daleč je opazil, da so vrata trgovine odprta, ko je prišel bliže, pa je ugotovil, da je nekdo ponoči vlomil v trgovino. Neznanci so vlomili vrata na zadnji strani servisa in trgovine s kmetijsko in vrtno mehanizacijo koprske Marjetice. Tatovi so dobesedno spraznili police z orodjem.

Vojko Rotar iz koprske Marjetice je pojasnil, da so odnesli več orodja, največ - približno 20 - je bilo motornih žag znamke stihl. Cene žag se začnejo pri približno 500 evrih. Tatovi so ukradli še več nahrbtnih kosilnic in puhalnikov. Iz blagajne pa je izginilo še nekaj drobiža. Škode je za najmanj 20.000 evrov, natančen znesek bo znan po opravljeni inventuri.

Vse kaže, da so se neznanci na vlom v trgovino z mehanizacijo dobro pripravili in organizirali, onesposobili so alarmno napravo v trgovini, ki je opremljena tudi z video nadzorno kamero.


Najbolj brano