Rokometaše Kopra čaka peklenska pomlad

Reprezentančni rokomet je mimo, igralci in trenerji se vračajo h klubskim obveznostim. Najboljši primorski rokometni klub RD Koper 2013 je že v polnem pogonu, saj jih prva tekma čaka ta petek, ko se bodo v pokalu Slovenije doma pomerili s Slovanom. V pripravljalnem obdobju so odigrali tudi nekaj atraktivnih prijateljskih tekem.

Koprčane v prihodnjih mesecih čaka veliko domačih in tudi 
mednarodnih tekem. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprčane v prihodnjih mesecih čaka veliko domačih in tudi mednarodnih tekem. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Med evropskim prvenstvom rokometaši Kopra niso počivali ampak se pripravljali na nadaljevanje sezone, v kateri mlada ekipa Veselina Vujovića letos piše zanimivo zgodbo. Tekmujejo na treh frontah, najbolj atraktivna je evropska. Potem ko so se po epski zmagi nad poljsko Gwardio uvrstili v skupinski del pokala EHF, jih na evropski sceni čaka nekaj težkih obračunov. Začelo se bo že 10. februarja, ko odhajajo na oddaljeno gostovanje k finskemu Cocksu, ki je v predtekmovanju izločil Ribnico. Še prej jih čaka pokalni obračun s Slovanom in odločilna tekma za prvo mesto v državnem prvenstvu proti Ribnici. “Prav ritem tekem, ki nas čaka, bo največja težava. Da bi se v času, ki smo ga imeli na voljo, spočili in igrali na svežino, ne gre računati. Že takoj na začetku nas čakajo praktično tri odločilne tekme. Najprej je na vrsti slovenski pokal, nato prihaja tekma v Ribnici, ki je za nas velikega pomena. Potem pa se odpravljamo še na Finsko. In vse to v desetih dneh,” na težek razpored opozarja pomočnik trenerja Vanja Kralj, ki je ob odsotnosti slovenskega selektorja v klubu prevzel dirigentsko palico.

V luči težkih tekem, ki jih bodo v naslednjih tednih odigrali, so v koprskem taboru organizirali nekaj prijateljskih srečanj, s katerimi so želeli izboljšati obrambo in hitre prehode v napad. “Ker igramo hitro, smo poizkušali na teh tekmah pospešiti te protinapade. Ravno zaradi take igre smo imeli v prvenstvu nekaj težav. Pri višjih rezultatih se je hitra igra izplačala, nekaj preglavic pa nam je povzročala v izenačenih srečanjih,” je še dodal Kralj.

Rumeno-modri so na prijateljskih srečanjih pokazali dobro igro. Premagali so norveški Drammen in avstrijski Fivers Margareten, remizirali s Celjani, za en gol pa izgubili proti francoskemu prvoligašu Chamberyju.

Se je pa v klubu med zimskim premorom zgodila nepričakovana sprememba, saj je z aktivnim igranjem prenehal dolgoletni vratar Jure Vran. “Jure je bil eden najboljših vratarjev v slovenski ligi. Njegove obrambe so nam veliko pomenile, upam pa, da se nam njegova odsotnost kljub temu ne bo preveč poznala,” je o odhodu Vrana nekaj besed povedal Grega Krečič. Čeprav odgovorni v klubu razmišljajo o okrepitvi med vratnicami, je pomočnik trenerja Vanja Kralj poudaril, da vratarja kakovosti in izkušenj Vrana ne bodo pripeljali. Morda bo v klub prišel kakšen mlajši čuvaj mreže, na katerega bodo računali v prihodnosti. Kljub vsemu sta tu še mladi Martin Kocjančič, ki je v prvem delu sezone svoje priložnosti dobro izkoristil, in izkušeni Blaž Vončina. Glede ostalega igralskega kadra je potrebno poudariti, da se je po preboleli mononukleozi v moštvo vrnil Janez Guček. Prav tako je na prijateljskih obračunih dober vtis pustil novinec Domen Stopar (letnik 2000), ki je prišel iz sosednje Izole.

Kljub težkemu sporedu in zahtevnih nasprotnikih, imajo vsi v klubu en cilj - zmagati čim več tekem. “Želimo si prvega mesta po rednem delu. Če nam bo žreb namenil nekaj sreče, lahko tudi v pokalu pridemo do zaključnega turnirja četverice, medtem ko bomo v Evropi dali vse od sebe,” je o ciljih in željah spregovoril Aleks Vlah.


Najbolj brano