Večji zalogaj bo ureditev kolesarskih poti

Čeprav so v izolski občini za prvi del obnove Prešernove ceste napovedali, da ga bodo izpeljali do konca lanskega leta, je cesta v teh dneh še vedno gradbišče. V občinski upravi pravijo, da so se dela zavlekla zaradi slabega vremena v decembru in začetku tega meseca.

Ko bodo cesto celovito obnovili, bo približno takšna.  Foto: Občina Izola
Ko bodo cesto celovito obnovili, bo približno takšna.  Foto: Občina Izola

IZOLA > Konec prvega sklopa obnove Prešernove ceste na odseku med Avtokampom Jadranka in Kajuhovo ulico so tako prestavili na 12. februar.

Z obnovo so začeli sredi oktobra, dela izvaja koprski Grafist, občino bodo stala 278.808 evrov. V ta znesek je všteta tudi ureditev meteorne kanalizacije in gradnja pločnika na južni strani ceste, torej od krožišča pri avtokampu do povezovalne ceste proti Delmarju.

Sočasno OMV Slovenija obnavlja enega od dveh bencinskih servisov ob Prešernovi cesti. “Prenova bencinskega servisa se je nekoliko podaljšala zaradi zunanjih dejavnikov, na katere nismo imeli vpliva. Ponovno odprtje servisa smo predvideli ob koncu tega tedna,” pojasnjuje Mojca Jejčič iz OMV Slovenija.

Občina pa v drugem delu obnove Prešernove ceste načrtuje ureditev kolesarske in peš poti na severni strani, med krožiščem pri avtokampu in Bazoviško ulico. S tem bo začela uresničevati ukrepe iz lani sprejete Celostne prometne strategije občine, ki jo je pomagalo pripraviti podjetje MK Projekt iz Šmarij pri Jelšah.

V občinski upravi so doslej objavili razpis za izbiro izvajalca za drugi del obnove Prešernove ceste in 8. januarja odprli prispele ponudbe. “Izbran ni bil noben ponudnik, zato bomo razpis ponovili,” navajajo. Pri pregledu prispelih ponudb so namreč ugotovili, da njihove cene presegajo finančne okvire občine. Dela so ovrednotili na 419.377 evrov z davki.


Najbolj brano