Vozniška dovoljenja so pobrali policisti

V tem tednu so policisti na Postojnskem in Pivškem preverjali psihofizično stanje voznikov. Lani so namreč prav na tem območju obravnavali večje število nesreč, ki so jih povzročili pijani vozniki. Tudi v minulih dneh so jih zasačili nekaj in sodišču predlagali, naj jim izreče ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Policisti so na Postojnskem in Pivškem v minulih dneh 
zasačili več pijanih voznikov.  Foto: Ana Cukijati
Policisti so na Postojnskem in Pivškem v minulih dneh zasačili več pijanih voznikov.  Foto: Ana Cukijati

POSTOJNA, PIVKA > O predlogih bo sicer odločalo sodišče, so pa postojnski policisti poostren nadzor izvajali v bližini krajev, kjer so lani obravnavali več nesreč in prekrškov. Tako so v sredo zgodaj zjutraj v Postojni ustavili 28-letnega voznika avta iz Medvod. Alkotest mu je pokazal 0,68 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,41 promila). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje ter ga predali sodišču s predlogom, da mu izreče ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Enaka usoda je doletela tudi 50-letnega voznika iz Postojne, ki je napihal 0,83 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,72 promila).

Istega dne so v dopoldanskih urah v Petelinjah obravnavali 40-letnega Ankarančana, ki je s tovornim vozilom peljal iz pivške smeri proti Postojni. Policista sta ga ustavila zaradi nezanesljive vožnje, vendar je bil alkotest negativen. Je pa hitri test za prepoznavo znakov vožnje pod vplivom drog pokazal, da ima voznik v organizmu opijate in kokain. Ko ga je policist seznanil z rezultati hitrega testa in mu odredil strokovni pregled, ga je Ankarančan odločno odklonil. To je storil kljub opozorilu, da je za takšen prekršek predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk, torej prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Med Pivko in Ilirsko Bistrico so v noči na četrtek nekaj čez polnoč ustavili 35-letnega domačina, ki je napihal 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,35 promila). Vozniško dovoljenje so mu odvzeli in ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na sodišče. V Postojni pa sta policista ustavila še 30-letno voznico, ki je napihala 0,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (1,29 promila).

Lani so na Postojnskem in Pivškem obravnavali 16 prometnih nesreč, ki so jih povzročili pijani vozniki. V teh nesrečah je en človek umrl, trije so se hudo poškodovali, devet pa laže. V letu 2016 so pijani povzročitelji na tem območju povzročili 26 nesreč.


Najbolj brano