Dekleta za tretje mesto, fantje za obstanek

Drugi del državnega prvenstva so Kanalci začeli že prejšnji teden, preostala prvoligaša z Goriške, moška in ženska vrsta Gen-I Volleya, pa sta začela ta konec tedna. Novih obrazov ni. Dekleta se bodo borila za tretje mesto, fantje pa za obstanek.

Novogoriške odbojkarice so bile jeseni s četrtim mestom 
najboljši primorski prvoligaš. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Novogoriške odbojkarice so bile jeseni s četrtim mestom najboljši primorski prvoligaš. Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA > Precej bolj mirno so zimski premor preživeli v ženskem delu Gen-I Volleya, ki ima bazo v glavni novogoriški dvorani. Dekleta trenerja Alena Bektaševića so tekmovalno jesen končala na četrtem mestu, a le s točko zaostanka za Formisom iz Hoč. Novogoričanke je med premorom zapustila le rezervistka Maša Beguš.

Predsednik novogoriških deklet Miha Mačus je izhodišča pred pomladjo strnil takole: “Čeprav nismo iskali okrepitev, verjamem, da je naša zasedba sposobna ponoviti lansko tretje mesto. Katarina Spačal je med premorom po težavah s poškodbo mišice dobro trenirala in resno računamo na njen prispevek v napadu. Po lanskih večjih težavah s kolenom in premoru smo spet registrirali izkušeno sprejemalko Anito Pethö, ki se je vrnila k treningom. Upam, da bomo nanjo lahko računali v končnici, ostale igralke pa so zdrave in dobro pripravljene.”

V nedeljo se je končalo mladinsko državno prvenstvo. Oba podmladka Gen-I Volleyja sta najboljša na Primorskem. Fantje so šesti, dekleta pa osma v državi. Prvaki so fantje Črnuč in dekleta mariborske NKBM.

S tekmecem za bron, Formisom, bodo v drugem delu Novogoričanke igrale doma. Na gostovanju so Štajerkam, za katere uspešno igra Primorka Teja Bavdaž, vzele niz. Mariborska NKBM Branik, ki jo vodi novogoriški trener Samo Miklavc, in kamniški Calcit z novogoriškima odbojkaricama Tino Grudino in Majo Pahor, sta na vrhu razred zase, v boj za bron pa se z eno zmago manj, kot so jo zbrale Novogoričanke, lahko vključi še štajerska Aliansa.

Moški del Gen-I Volleyja, ki domuje v Prvačini, čaka precej težje delo, saj je trenutno predzadnji in v območju kvalifikacij za obstanek v prvi ligi. Na srečo so Prvačkovci jeseni dobili oba medsebojna dvoboja z neposrednima tekmecema, s Krko in Črnučami. Drugi del so Primorci začeli nekoliko oslabljeni, ker si je gleženj poškodoval bloker Jakob Kavčič. Novincev v ekipi ni, minilo pa je dovolj časa, da se je z ekipo povsem uigral izkušeni Alan Komel, ki je v Prvačini začel igrati konec novembra.

Kapetan Andraž Paliska na nadaljevanje gleda z optimizmom: “V pripravljalnem obdobju smo precej pridobili na moči, trening tekmi s kakovostnejšim Salonitom pa sta nam tehnično dali veliko. Sedaj moramo dvigniti formo za našo ključno nalogo, ki nas čaka v soboto, ko pri nas gostujejo Črnuče. Kot neposrednega tekmeca za obstanek jih moramo premagati.”

Kanalski Salonit je v nespremenjeni zasedbi in že od prejšnjega tedna (igral je zaostali tekmi z ACH Volleyjem in Calcitom) v tekmovalnem pogonu.

Primorci so v pomlad vstopili kot tretji in bodo skušali ostati med vodilno četverico, kar je skladno s klubskimi željami. ACH je razred zase, Panvita Pomgrad, Kanalci, Kamničani, Mariborčani in Kranjčani pa so točkovno in kakovostno precej izenačeni v boju za srebro in bron.


Najbolj brano