Med krivico in resnico

Slovenski rokometaši so na tekmi z Nemčijo šli skozi vsa mogoča čustvena stanja. Moralne zmage v športu žal ne štejejo, česar se dobro zavedajo tudi izbranci Veselina Vujovića.

Na dvoboju Slovenije in Nemčije sta zadnjo besedo imela 
sodnika.  Foto: Nebojsa Tejic
Na dvoboju Slovenije in Nemčije sta zadnjo besedo imela sodnika.  Foto: Nebojsa Tejic

ZAGREB > (Ne)prespana noč seveda ni mogla sprati grenkega priokusa ob razpletu tekme z Nemčijo. Vsaka slaba stvar je za nekaj dobra, so se v odmevih po dramatični končnici pridušali slovenski reprezentanti. Sodniških mnenj so se vzdržali. Ne nazadnje je vse in še več po dvoboju izrekel Veselin Vujović. Slovenski selektor je obudil ne prav lepe spomine na čase, ko se je s svojim konfliktnim značajem zapletal v spore z vsemi, ki so ga obkrožali. Po tekmi z Nemčijo je bil upornik z razlogom. Rokometna pravila in sodniška interpretacija so od nekdaj predmet žgočih razprav in še lep čas bodo. Pri tem pa stvari niso črno-bele in težko je biti pameten ter enostransko govoriti o ropu na tekmi z Makedonijo in farsi v obračunu z Nemčijo.

“Vsak je videl, kaj se je v dvoboju z Nemci dogajalo na igrišču, ki smo ga vendarle zapustili dvignjenih glav. Ohraniti moramo pozitivno držo in srčnost. Proti rokometni velesili smo pokazali, da smo ekipa v pravem pomenu besede. Le nadaljevati moramo v tem slogu,” je povedal Blaž Janc, ki se je na dvobojih z Makedonijo in z Nemčijo zadnji vpisal med slovenske strelce. Žal sta njegova gola prinesla le točko, ki jo bo Slovenija ob pozitivnem izidu na nocojšnji tekmi prenesla v drugi skupinski del. ”Ne prehitevajmo dogodkov. Najprej nas čaka dvoboj za napredovanje s Črnogorci, potem se bomo lahko pogovarjali o morebitnih scenarijih v Varaždinu. Proti Nemcem bi si zaslužili tri točke ne pa eno, a takšen je šport. Po porazu z Makedonci nismo imeli več česa izgubiti in smo strnili vrste. Verjamem, da lahko v nadaljevanju še marsikomu prekrižamo načrte. Ni predaje,” sporoča Miha Zarabec, ki je preigraval nemške hruste kot za stavo.

Slovenske navijače pa je svojimi obrambami prvi podžgal Urban Lesjak. Potem ko je bil na dvoboju z Makedonci odlično razpoložen Matevž Skok, je Slovenija še na drugi zaporedni tekmi imela navdahnjenega čuvaja mreže. “Kljubovalni značaj in neustrašnost nas morata gnati še naprej. Verjamem, da bomo prej ali slej tudi rezultatsko nagrajeni,” je optimističen signal poslal Lesjak.


Najbolj brano