Danes je nova tekma

Tako kot pri večini soigralcev je bilo tudi pri Borutu Mačkovšku na dvoboju z Makedonijo prisotnih precej nihanj, ki so slovensko reprezentanco stale točk(e) na uvodni tekmi evropskega prvenstva.

Borut Mačkovšek Foto: RZS
Borut Mačkovšek Foto: RZS

ZAGREB > Izolan je imel svetlejše trenutke v prvem polčasu, čeprav tekme ni začel v udarni sedmerki. Nekaj časa se je zdelo, da bi lahko prav Borut Mačkovšek prevzel strelsko štafeto, a v nadaljevanju ni šlo.

Tekmo smo odprli, kot smo si želeli, škoda, ker smo nato Makedoncem pustili, da so pred polčasom vzpostavili ravnotežje. Največ težav smo imeli na postavljen napad, kjer nam igra ni stekla. Obramba je bila pretežni del tekme na zadovoljivi ravni. Izjema je bil začetek drugega polčasu, ko se nam je primeril mrk, ki si ga ne bi smeli privoščiti. V nadaljevanju smo nato ujeli priključek s tekmeci, a smo zato porabili ogromno energije. Prav ob koncu dvoboja pa so se nam primerile še začetniške napake.”

> Je razplet krojil tudi sodniški kriterij?

“Iskreno povedano ne bi rekel, da nam je bila storjena krivica. Morda bi lahko Romuna dve, tri žoge piskala v našo korist, a to ni nič neobičajnega. Drugič se bo stvar zasukala.”

> Kiro Lazarov je še enkrat več upravičil sloves udarnega makedonskega strelca ...

“Vedeli smo, od kod nam preti največja nevarnost. Nekajkrat smo ga tudi zaustavili, a je tako kakovosten igralec, da lahko v vsakem trenutku najde ustrezno rešitev. Brez Lazarova Makedonija gotovo ni ista ekipa.”

> Kako težko se bo pobrati za tekmo z Nemci, ki vam pregovorno ne ležijo?

“Seveda bi bilo veliko lažje, če bi premagali Makedonce, a za nazaj ne moremo nič spremeniti. Lahko gledamo le naprej. Čim prej moramo odmisliti sobotni večer in se ozreti na tekmo z Nemci. V nasprotnem se nam slabo piše.”


Najbolj brano