Prvi novorojenček je Luka, zadnja Noemi

V postojnski porodnišnici so se prvega letošnjega novorojenčka razveselili že ob 1.39, ko se je mladi mami Doris Komen Horvat iz Postojne rodil sin Luka. Zadnjo novorojenčico v lanskem letu pa je na silvestrovo točno ob 13. uri povila Tea Vodopivec z Vogrskega.

Doris Komen Horvat je dobila najlepše možno novoletno 
darilo, sina Luko, ki je letošnji prvi novorojenček v postojnski 
porodnišnici. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Doris Komen Horvat je dobila najlepše možno novoletno darilo, sina Luko, ki je letošnji prvi novorojenček v postojnski porodnišnici. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > “Letošnji silvestrski večer si bomo res za dolgo zapomnili. Predvideni rok sem imela šele 15. januarja, zato je bilo to res nekoliko nepričakovano. Večerja se je končala tako, da smo pohiteli s pečenko, se odpravili v porodnišnico in dobili najlepše novoletno darilo,” sreče danes dopoldan ni skrivala Doris Komen Horvat. Čeprav je rodila šele pred nekaj urami, se je ob našem obisku skupaj s svojim drugorojenim sinom počutila “super”. “Upam, da bo tako tudi naprej in da se bo leto tako lepo, kot se je začelo, tudi nadaljevalo,” si je zaželela. In dodala, da so bili babice in ginekolog zelo dobra silvestrska družba. “V ozadju smo imeli glasbo, čutilo se je praznično vzdušje. In ko sem dobila še enega fanta, je bilo veselje še dodatno.”

Hčerke Noemi pa se je na silvestrovo razveselila Tea Vodopivec. Tudi njo je dogodek presenetil, saj se je mala Noemi rodila 20 dni pred rokom. “Vse je bilo toliko bolj čarobno prvič zaradi dne, na katerega se je rodila, in tudi zato, ker je punčka. Nismo namreč vedeli, ali bomo dobili punčko ali fantka, po tihem pa smo si v drugo želeli deklico, tako da smo zdaj zelo veseli, ker imamo par.” Glede na to, da je rodila na silvestrovo, so ji v porodnišnici ponudili možnost, da bi mož ostal z njo do 1. ure zjutraj, a se je odpravil prej, ker ga je doma čakal starejši sin. Sicer pa nam je Vodopivčeva še zaupala, da se je, kljub temu, da je doma z Vogrskega, raje odločila za postojnsko porodnišnico, kjer so njeno zaupanje upravičili.

“Očitno bo današnji dan deloven,” pa je danes sredi dopoldneva ugotavljala babica Jana Prosen. Čas za pogovor z nami si je utrgala, ko se je ravno rodil letošnji drugi novorojenček, na poti je bil že tretji, v porodnišnici pa so že sprejeli tudi četrto mamico s popadki.

V postojnski porodnišnici so lani sicer našteli 1503 porode in 1529 otrok, saj so imeli 26 dvojčkov. Glede na padajoč trend porodov po vsej državi so s statistiko zato zadovoljni. “Z vsako mamo skušamo vzpostaviti čim bolj pristen stik in upoštevati njene želje, seveda dokler je z njo in otrokom vse v redu,” je še poudarila Prosenova.


Najbolj brano