Pred odhodom v zapor si je prislužil novo ovadbo

Čeprav je bil 47-letni Koprčan že obsojen na zaporno kazen, ga ta, kot kaže, ni odvrnila od nezakonitih stranpoti. Pa tudi v zapor se mu očitno ni mudilo. A ga je vse skupaj drago stalo, saj si je pred prestajanjem kazni prislužil novo kazensko ovadbo zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Policisti so Koprčanu zasegli tablete in nekaj več kot 2000 
evrov gotovine. Foto: PU Koper
Policisti so Koprčanu zasegli tablete in nekaj več kot 2000 evrov gotovine. Foto: PU Koper

KOPER >Policisti koprske policijske postaje so prejšnji petek na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča za privedbo v zapor poiskali 47-letnega Koprčana. Zaradi prestajanja kazni so ga pričakovali v koprskem zaporu, a, kot kaže, zaporniškega praga še ni nameraval prostovoljno prestopiti.

Ko so policisti prejšnji petek dopoldne 47-letnika izsledili v bližini koprskega zdravstvenega doma na Ljubljanski cesti, pa so pri njem med varnostnim pregledom našli več tablet, ki vsebujejo prepovedane snovi. Zasegli so mu 75 tablet, ki vsebujejo midazolam, zolpidem, diazepam in morfin. Imel pa je tudi večjo vsoto denarja. Ker policisti sumijo, da je denar zaslužil s preprodajo prepovedanih drog, so mu zasegli skoraj 2200 evrov. Najprej so ga zaslišali, nato pa so ga odpeljali v zapor.

Zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, bodo policisti na koprsko državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 47-letnik je bil sicer že večkrat obsojen zaradi enakih kaznivih dejanj.


Najbolj brano