Hitro spet med prve štiri

Za igralko drugega primorskega derbija med Novogoričankami in Koprčankami smo izbrali članico Gen-I Volleya, sprejemalko Polono Marušič. V soboto je bila zelo zanesljiva v obrambi, na servisu in v napadu, k zmagi gostiteljic pa je prispevala tudi deset točk.

Polona Marušič med zanjo značilno napadalno akcijo.  Foto: Igor Mušič
Polona Marušič med zanjo značilno napadalno akcijo.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Polona Marušič se je lani otepala s poškodbo kolena, te dni pa je na sprejemalskem mestu novogoriškega kluba skoraj nepogrešljiva. Lanske težave so zgodovina, pravi: “Za zdaj bolečin ni in po dolgem času sem prišla v kar dobro formo.”

> Zakaj ste se s Koprčankami mučile kar tri nize?

“Na začetku smo bile nezanesljive. Malo se še pozna, da so nas nekaj časa redčile bolezni in poškodbe. Bilo je premalo enakovrednih taktičnih treningov šest na šest. Vrzeli so sicer mašili pomočniki trenerja in igralci moške ekipe Gen-I Volleyja, kar pa ni isto, kot če so na voljo vse igralke. Sedaj se zdravstveno stanje v ekipi izboljšuje. Počasi se spet dvigamo.”

> Zato ste verjetno tudi gladko izpadle v četrtfinalu pokala ...

“Glede na to, kar smo pokazale na obeh tekmah s Calcitom, ni bilo možnosti, da bi presenetile tako dobro ekipo, kot je kamniška. Obakrat smo odigrale na precej nižji ravni, kot smo v optimalni pripravljenosti sposobne.”

> Kakšna je vaša napoved pred sredinim primorskim dvobojem z Ankarančankami?

“Utrujenost ne sme biti izgovor, za ohranjanje svežine v ekipi nas je dovolj. Tako kot pri Luki Koper gre za tekmeca, ki se bori za obstanek in proti kateremu moramo pokazati le svojo pravo igro. Če jo bomo, bi morale zmagati po treh nizih.”

> Kaj pričakujete od nadaljevanja sezone?

“Upam, da se bomo hitro vrnile med najboljše štiri ekipe in se v državnem prvenstvu vsaj doma oddolžile Kamničankam za pokalna poraza. Poskušale bomo čim bolje igrati tudi proti odličnim Mariborčankam in zelo dobri ekipi Formisa. Vsekakor se bom do konca sezone, ko se mi izteče pogodba, potrudila dati vse od sebe. Po tem bo verjetno na vrsti študij v Ljubljani in iskanje najboljše možnosti združevanja študija in igranja odbojke. O profesionalizmu še nisem razmišljala. Če bom odbojkarsko dovolj napredovala, bo morda prišel čas tudi za to.”


Najbolj brano