Denar je iz piranske pošte ukradel visok moški

Policisti so včeraj še iskali moškega, ki je v ponedeljek popoldne okradel piransko poštno poslovalnico. Poizvedujejo za visokim moškim, ki je zlahka preskočil pult, na katerem je še steklena pregrada.

Slabo uro pred zaprtjem je v piransko pošto prišel zamaskiran moški, preskočil pult in stekleno pregrado, nato pa 
s plenom zbežal v neznano. Foto: Sonja Ribolica
Slabo uro pred zaprtjem je v piransko pošto prišel zamaskiran moški, preskočil pult in stekleno pregrado, nato pa s plenom zbežal v neznano. Foto: Sonja Ribolica

PIRAN > Policiste so o drzni tatvini v piranski pošti obvestili nekaj minut pred 17. uro. Zamaskiran moški je prišel v poslovalnico, preskočil je pult s stekleno pregrado in iz blagajne vzel denar, ki ga je stlačil v črno vrečko, nato pa pobegnil. K piranski poštni poslovalnici, ki je na Cankarjevem nabrežju, tik ob morju, je takoj po obvestilu prihitelo več policijskih patrulj, tam so bili tudi varnostniki.

S koprske policijske uprave so včeraj posredovali opis neznanega moškega. Visok je od 190 do 200 centimetrov. Oblečen je bil v sivo jakno s kapuco, temne hlače, svetlejše (drap) teniske. Obraz je imel ovit s šalom, čez glavo pa je imel potegnjeno kapuco.

Policisti vse, ki bi kaj vedeli o dogodku ali o predrznem tatu, prosijo, da jim to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-12-00.

V ponedeljek popoldne je bila v poštni poslovalnici poleg dveh poštnih uslužbenk še domačinka, ki je za Primorske novice opisala, kaj se je zgodilo. Povedala je, da se je v poslovalnici zamaskiran moški pojavil kar naenkrat, tudi ona je povedala, da je visok, saj je z veliko lahkoto preskočil stekleno steno na pultu. Dodala je, da tat ni nič govoril, le z gibom je nakazal, naj mu uslužbenka izroči denar. Ni videla, da bi v roki držal pištolo ali nož. Po neuradnih informacijah naj bi predrznež v temo zbežal z nekaj tisoč evri. Policisti so po obvestilu na cestah proti Piranu postavili blokade, vendar storilca niso izsledili.


Najbolj brano