Razlika se manjša

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleya so dobile tudi drugi derbi sezone z Luko Koper, ki pa je tokrat favoritinjam odvzela niz. Bila je celo že na pragu drugega osvojenega nizov, kar bi ji prineslo točko.

Najučinkovitejša Novogoričanka Nika Bavdaž je visoko preskočila koprski blok.  Foto: Igor Mušič
Najučinkovitejša Novogoričanka Nika Bavdaž je visoko preskočila koprski blok.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA >Za praznično vzdušje je najprej poskrbel domači moški prvoligaš, ki je uvodoma presenetil Triglav, nato pa se je predstavilo več kot 400 otrok vseh mlajših selekcij moške in ženske sekcije obeh prvoligašev, katerih pokrovitelj je Gen-I. Prav lahko bi se presenečenje zgodilo še na ženskem primorskem derbiju. Po njem je med uro in 50 minutami preobratov zadišalo dvakrat. Promet še zdaleč ni bil tako enosmeren kot na prvem derbiju v Kopru. Koprska začetna postava, organizatorka Lana Jović, libero Nina Radešić ter Jelena Pešić, Dajana Lucas, Iman Isanović in Inga Raić, je tekmo izvrstno začela. Z boljšim servisom je ves čas držala pobudo in praviloma prehitevala novogoriški blok.

Domačinke so začele s sestrama Špelo in Polono Marušič, s kapetanko Tejo Kolbl, prosto igralko Nadjo Simčič, z napadalko Niko Bavdaž in blokerko Nušo Ferlinc, ki je pred dvema letoma še igrala v Kopru. Predvsem s posamično kakovostjo so nekako držale priključek, a sta najizkušenejši Istranki, Dajana Lucas in Tina Kaker vendarle priborili vodstvo.

Gen-I Volley : Luka Koper 3:1

Mestna dvorana Nova Gorica, gledalcev 200, sodnika Novak (Dvor) in Adrović (Kamnik); po nizih: -25, 19, 22, 15.

Gen-I Volley: Ferlinc 1, Zbičajnik, Marušič 10, Uršič 1, Bavdaž 17, Kolbl 14, Đukić 14, Velikonja Grbac 11, Marušič 4, Simčič (L) 1 napaka. Trener: Alen Bektašević.

Luka Koper: Raić 1, Kušar, Isanović 15, Radešić (L) 4 napake, Lucas 16, Đukić, Dodič 3, Haupt, Nedoh, Jovič, Pešič 12, Kaker 8. Trener: Zdravko Jović.

V drugem nizu so Novogoričanke gostjam vrnile z enako mero. Odlično so servirale in ohranjale pobudo ves čas - tudi z menjavami na položaju organizatorke igre, kjer je vstopala Zala Zbičajnik. V končnici, pri izidu 22:18, se je pokazala kakovostna prednost novogoriških sprejemalk Teje Kolbl in Polone Marušič, pri mreži pa je bila zanesljiva Sara Djukić. V tretjem nizu bi prav lahko Koprčanke spet prevzele skupno vodstvo, saj so vodile do vstopa v končnico (18:20), ko se je začelo obdobje dobrih domačih servisov in učinkovitih akcij. Uspešna bloka Djukićeve in Špele Marušič ter as Polone Marušič so domačinkam odprle pot do skupnega vodstva z 2:1.

V četrtem nizu je imela Luka Koper že takoj hude težave s sprejemom servisa. Razlika se je večala iz minute v minuto in pri izidu 16:4 je postalo jasno, da v Novi Gorici presenečenja ne bo. Z napadom za končnih 25:15 je tekmo končala domačinka Sara Djukić, ki je po srečanju povedala: “Dolge tri nize smo se mučile. Poznal se nam je padec samozavesti po zadnjih porazih, zato smo bile na začetku tekme negotove. Po tej zmagi upam, da bomo v sredo dobile še tri točke in da se bomo vrnile tja, kamor sodimo - med najboljše štiri ekipe.”

Koprska kapetanka Dajana Lucas ni skrivala razočaranja: “Ne vem, zakaj smo tako padle v četrtem nizu. Ko nam je celotna igra padla, nismo več našle poti nazaj. Uspevalo nam ni prav nič. Ko smo izgubile upanje in motiv, smo si želele le še, da bi bilo vsega čim prej konec.”


Najbolj brano