Polka Bošković ni več občinska svetnica

Koprska notarka Polka Bošković je odstopila s položaja samostojne občinske svetnice v koprskem mestnem svetu.

Polka Bošković Foto: Nataša Hlaj
Polka Bošković Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Polka Bošković je koprsko občinsko upravo o svoji odločitvi obvestila 16. novembra in v odstopni izjavi zapisala, da se je za ta korak odločila iz osebnih razlogov. Kaj natančno je botrovalo njeni politični potezi, ostaja neznanka. Na naš klic se ni odzvala, brez odgovora pa je ostala tudi prošnja za komentar prek telefonskega sporočila.

Njeni svetniški kolegi so za predčasni konec njenega mandata izvedeli na današnji seji občinskega sveta. Maja Tašner Vatovec iz Levice pravi, da jo je informacija šokirala in presenetila. “Ne vem, kaj je v ozadju, vsekakor pa to njeno odločitev obžalujem.”

Jani Bačič (KJN) z drugega političnega brega ugotavlja, da Boškovičeva zadnje čase ni bila veliko prisotna v mestni dvorani. “Poleg tega njen pretirano kritičen odnos ni doprinesel nobene kreativnosti pri delovanju občinskega sveta,” še ocenjuje.

Spomnimo, da je bila Boškovičeva v zadnjih letih zelo kritična do potez koprskega župana Borisa Popoviča in ni zamudila priložnosti, da je na številnih novinarskih konferencah opozarjala na zlorabe in nepreglednost delovanja občinske uprave. Podpisala se je pod marsikatero pobudo in peticijo, podporo pa je izrekla tudi Obalnemu društvu proti mučenju živali v boju za Obalno zavetišče.

Kot je razbrati s seznama kandidatov na lokalnih volitvah leta 2014, je bil na drugem mestu za Boškovićevo na njeni listi Na tvoji strani 25-letni Malin Titorić iz Škofij. Ali bo dejansko sedel na njen izpraznjen stol v koprskem občinskem svetu, pa bo znano na eni prihodnjih sej.


Najbolj brano