V vsakem petem evropskem avtu

Pred dnevi so okrogli jubilej praznovali tudi v Tekstilni tovarni Okroglica. Ne sicer 70-letnice, kot veliko drugih goriških podjetij v tem letu, ampak tudi šest desetletij je za obstoj podjetja obdobje, ki mu velja nazdraviti.

Na slovesnosti so najbolj zanesljive delavce v TT Okroglica 
tudi nagradili. Foto: Jure Pirc
Na slovesnosti so najbolj zanesljive delavce v TT Okroglica tudi nagradili. Foto: Jure Pirc

DOMBRAVA > Začetki današnje Tekstilne tovarne Okroglica segajo v leto 1957, ko je družba zaživela pod imenom Tkalnica Dombrava. Podjetje je od prvotne izdelave bombažnih tkanin s 17 zaposlenimi z leti prešlo na izdelavo kakovostnih in dovršenih kaširnih izdelkov, ki jih je mogoče danes zaslediti že v vsakem petem avtomobilu v Evropi.

Poleg uspehov v avtomobilski industriji se lahko TT Okroglica danes pohvali s svetovno prepoznavnostjo znamke Top Tapes v kabelski industriji in uspešno širitvijo lastnih proizvodov pod znamkami iLam, HygLam ter CarLa, s katerimi omogočajo velik nabor tehnološko dovršenih integriranih rešitev, so sporočili iz vodstva podjetja. Izpostavili so tudi, da se s trinajstodstotnim dobičkom iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) v čistih prihodkih uvrščajo v sam vrh tekstilne panoge.

“Naši cilji za prihodnost so ambiciozni, ob kolektivu, ki ga imamo, pa so vsekakor uresničljivi in na dosegu rok,” so še pojasnili v vodstvu družbe, ki jo kot predsednik uprave vodi Milan Forštner. Sobotno slovesnost ob 60-letnici podjetja so namenili vsem delavcem Tekstilne tovarne Okroglica. Ob tej priložnosti so za družine zaposlenih in za nekdanje, že upokojene delavce odprli vrata svoje proizvodnje. Najbolj zanesljive zaposlene, tiste, ki so zaslužni za uspeh, prepoznavnost in ugled podjetja doma in v svetu, so tudi nagradili.

Dejstvo, da na prireditev niso bili vabljeni vsi upokojenci, je nekatere zmotilo in tudi užalilo. “Vseh nismo vabili, ker bi prireditev potem presegala prostorske kapacitete podjetja. Vsem nekdanjim zaposlenim, ki jih je to zmotilo in prizadelo, se opravičujemo in prosimo za razumevanje,” so sporočili iz vodstva družbe.


Najbolj brano