Dva naslova Lee Prodan

Na 16-kilometrski razdalji med laguno Bernardin in Koprom se je v ženski konkurenci najbolj izkazala mladinka Lea Prodan, članica KKK Žusterna, ki se je razveselila naslova državne prvakinje absolutno in med mladinkami.

Na startu v Portoroškem zalivu
Na startu v Portoroškem zalivu 

KOPER > Na državnem prvenstvu v morskem kajakaštvu je tekmovalo približno 58 udeležencev iz desetih slovenskih klubov in tudi sedmerica iz Madžarske. Državni prvak je postal član tacenskega kluba in najboljši mirnovodaš leta Jošt Zakrajšek, ki je od starta do cilja potreboval eno uro, štiri minute in šest sekund. V cilju je bil dve minuti hitrejši od Simona Ovna, srebrnega z letošnjega EP v klasičnem spustu na divjih vodah, in Anžeta Urankarja, aktualnega svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah. Moški so se pomerili tudi v kajaku dvosedu K2, najboljši dvojec sta bila Bohinjca Peter in Jure Kalan.

Pri ženskah se je naslova državne prvakinje razveselila Lea Prodan, članica KKK Žusterna, organizatorja prvenstva. Primorka je osvojila tako naslov v absolutni konkurenci kot v posebni razvrstitvi mladink. Druga je bila Celjanka Zala Zanoškar, tretja pa še ena članica domačega, Bernarda Podbevšek. Pri mladincih se je naslova državnega prvaka veselil Urban Novak iz KK Simon, drugi je bil David Franca, tretji pa Peter Karas (oba KKK Žusterna). Najhitrejši med suparji je bil Peter Baričevič (Keka), ki je v cilj priveslal v eni uri in 55 minutah, drugi pa je bil Edi Campagnaro (KKK Orka).


Najbolj brano