Skala trdnejša od Hrasta

Z razpletom sobotnega petega kroga balinarske superlige so bili najbolj zadovoljni pri novogoriškem Agrochemu, ki je na vodilnem položaju povečal prednost pred najbližjimi zasledovalci. Kraški derbi je pripadel sežanski Skali.

Balinarja Zabič Igor Šircelj (levo) in Dinko Beaković sta dobro 
opravila svoje delo proti Krimu.
Balinarja Zabič Igor Šircelj (levo) in Dinko Beaković sta dobro opravila svoje delo proti Krimu. 

NOVA GORICA > Za vodilno ekipo superligaškega tekmovanja je še ena uspešna sobota. Novogoričani so obračun proti portoroški Anteni odprli z vodstvom 7:1, čeprav so bili Portorožani kar v treh igrah povsem blizu zmagam. Gostje so več točk zbrali v tehničnih disciplinah, a jim to ni zadoščalo za preobrat, saj so bili Klemen Sosič, Žan Kocina ter Matija in Gašper Povh v drugem delu obračuna dovolj zbrani in so svoji ekipi zagotovili še četrto zmago v sezoni.

Uspešno serijo v domači dvorani so nadaljevali tudi balinarji Zabič, ki so presenetljivo gladko odpravili ljubljanski Krim, ki je izgubil prvič v sezoni. Gostitelji so glavnino dela opravili z uspešnim uvodnim delom, v katerem je s 27 točkami v igri v krog izstopal Igor Šircelj, svojo nalogo pa so nato uspešno opravili še Jožko Boštjančič in Dinko Beaković v natančnem zbijanju ter David Šircelj in štafeta David Šircelj-Igor Šircelj v obeh tekaških disciplinah, kar je bilo dovolj za neulovljivo prednost 14:4.

Škofjeločani so se po porazu v Portorožu hitro zbrali in se poigrali z gosti iz Postojne, ki še naprej ostajajo brez osvojene točke. Kraški derbi je pričakovano postregel z zanimivo predstavo. Po vodstvu Skale z 8:0 je že kazalo na izdatno zmago Sežancev, a sta razpložena Marko Švara in Borut Margon s solidnima nastopoma v hitrostnem zbijanju poskrbela za zanimivo nadaljevanje. Kobjeglavci so bili v končnici tekme blizu remiju, a sta bila mlada Rok Pirjevec in Daniel Samsa za domačine uspešna v igri dvojic v krog, zmago Skale pa je potrdil Gregor Moličnik v enojki.

Superliga, 5. krog - Agrochem : Aikea Antena 16:10, Zabiče : Krim 21:5, Skala : Hrast 17:9, Trata : Postojna 22:4. Vrstni red: Agrochem 9, Trata, Aikea Antena, Zabiče in Krim 6, Skala 4, Hrast 3, Postojna brez točke.


Najbolj brano