Tekma jesenske sezone

Koprski rokometaši so že v Opolah, kjer jih danes v tretjem krogu pokala EHF čaka Gwardio. Primorci upajo na ugoden rezultat pred povratno tekmo, ki bo prihodnji konec tedna v Areni Bonifika.

Nino Grzentić (z žogo) že ima tudi izkušnje z nekaterimi 
evropskimi tekmami. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Nino Grzentić (z žogo) že ima tudi izkušnje z nekaterimi evropskimi tekmami. Foto: Tomaž Primožič/FPA

OPOLE > Pred prvo evropsko tekmo v sezoni so rumeno-modri na zadnjih osmih tekmah kar sedemkrat zmagali. Čeprav tudi z nihanji v igri, so praviloma v tesnih končnicah uspeli zmagovati, kar nedvomno je odlika. Prav vsi v moštvu pa se zavedajo, da proti Poljakom napak ne sme biti. “Lahko smo zadovoljni s pozitivnim nizom zmag in prvim mestom v domačem prvenstvu, vendar vemo, da naša igra še ni taka, kot si želimo. Če se želimo domov vrniti z ugodnim rezultatom, bomo morali proti Gwardii prikazati najboljšo letošnjo predstavo. Motivacije ne manjka, pripravljeni smo na boj od prve do zadnje minute,” pred srečanjem napoveduje 24-letni zunanji igralec Nino Grzentić.

Dvorana Hala Okrglak v Opolah, ki sprejme 3500 gledalcev, bo bržkone polna, glasni poljski navijači pa bodo skušali zatresti hlače gostom. A s tem se rumeno-modri ne ubadajo. “Poljska slovi po navijačih in odličnem ambientu, a s tem ne bi smeli imeti težav. To bomo morali pač odmisliti in igrati sproščeno. Bolj kot prestrašeni bomo najbrž še dodatno motivirani,” meni Grzentić.

Gwardia je v drugem krogu pokala EHF že igrala, ko je izločila lizbonsko Benfico. To priča o moči ekipe z juga Poljske, ki je trenutno tretja v skupini B državnega prvenstva.

Varovanci Veselina Vujovića imajo letos veliko težav s poškodbami. Manjkala bosta Blaž Vončina in Rok Marić, ki sta sicer odsotna že dalj časa. Nekaj težav je imel kapetan Uroš Rapotec, ki pa bo stisnil zobe. Skupni zmagovalec bo napredoval v skupinski del pokala EHF.


Najbolj brano